Pasta alla Norma

2006-05-31
  • Bereidingstijd : 15m
  • Kooktijd : 45m
  • Klaar in : 60m
Beoordeel dit recept:

Pasta alla Norma,  is één van de meest bekende en geliefde pastagerechten uit de Siciliaanse keuken. Heerlijke pasta met aubergine en tomaat.!!!

Ingrediënten

  • 1 aubergine
    Zout en peper
    Bloem
    Pasta (het liefst penne)
    1 blik tomaten (400 gr) of 3 grote verse tomaten, ontveld
    1 ui
    1 teentje knoflook
    Basilicum of Italiaanse kruiden
    Geraspte kaas
    Olijven

Werkwijze

Stap1

Snijd de auberine in de lengte door en snijd er dunne plakjes van. Bestrooi die met zout en leg ze dan in een vergiet om uit te lekken voor een half uurtje (dit is om de bittere smaak eruit te halen). Ondertussen ga je de ui fijnsnijden en de knoflook persen. Die fruit je in wat olie aan. Doe de fijngesneden tomaten uit blik erbij. Laat dit op middelmatig vuur een half uurtje pruttelen. Pureer de saus dan en breng op smaak met zout, peper en basilicum of Italiaanse kruiden. Spoel de plakjes aubergine goed af met koud water en wrijf het zout eraf. Droog ze af. Haal ze door de bloem en bak in de olie bruin. Doe ze dan bij de saus.
Kook de pasta gaar en schep die door de saus.
Garneren met geraspte kaas en olijven.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(4.3 / 5)

4.3 5 6
Beoordeel dit recept

6 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (10)

  1. Geplaatst door sami aan 31-05-2006

    heeeeeeeee dat zit er goed uit .

  2. Geplaatst door nouria_24 aan 01-06-2006

    Hmm, lekker! Ideetje voor vandaag!

  3. Geplaatst door ellouisa aan 01-06-2006

    het is heerlijk!

  4. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 03-06-2006

    kan je de aubergine ook zonder te bakken, schillen en bij de saus doen?

  5. Geplaatst door ellouisa aan 04-06-2006

    ja kan je ook doen

  6. Geplaatst door Mvr.Tajina aan 09-12-2006

    Heey ellOuisa.
    ik wil het graag een keertje prOberen alleen begrijp ik niet hOe je die aubergine moet maken mt die pasta???
    bOessa.

  7. Geplaatst door Mvr.Tajina aan 09-12-2006

    Uuhh Ik lust geen aubergine , en daarOm wil ik vragen Of je het Ook zeg maar zOnder aubergine kan maken ????
    Kan je Ook de tOmatensaus met ui en knOflOok gewOon bakken, en dan met de pasta eten ??
    bOessa.

  8. Geplaatst door ellouisa aan 09-12-2006

    ja je kan ook gewoon de tomatensaus doen, maar dan is het gewoon pasta met tomatensaus hihi

  9. Geplaatst door charmoula aan 08-07-2009

    “….en schep die door de saus”
    uhm over welke saus hebben we het dan?

  10. Geplaatst door gerda aan 09-07-2009

    de saus die je hebt gemaakt van de blik tomaten knoflook en de ui etc.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.