Paprikasalade
2005-10-18- Keuken: Marokkaanse
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 6
- Bereidingstijd : 5m
Ingrediënten
- - 3 rijpe rode paprika's
- 3 rijpe tomaten
- scheutje olie
- zout
- 1 volle theelepel paprikapoeder
- halve theelepel komijn
- beetje saffraan
Werkwijze
Stap1
Paprika's op een rooster boven op een gasvuur roosteren.
Ontvellen, zaadjes verwijderen, wassen
In dunne reepjes snijden en dan weer in kleine blokjes.
Scheutje olie in een panneje of koekepan.
Paprika's toevoegen en op zacht vuur laten sudderen.
Ondertussen, de tomaten ontvellen en in kleine stukjes snijden.
Bij de paprika's voegen, kruiden en op zacht vuur laten garen.
Laat de saus indikken.
Heel simpel, maar heel lekker. Je kan de paprika’s ook in een oven roosteren, maar let op dat ze niet te zacht worden.
Gemiddelde waardering
(3 / 5)
9 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door soulfa aan 18-10-2005
dit recept zocht ik al, bedankt.
Geplaatst door Nacira aan 18-10-2005
Schat heb je bezoek gehad, opeens zoveel recepten yek lebbes? Maar zoals gewoonlijk ziet het er weer erg lekker uit!!
Geplaatst door sihamkleuter aan 18-10-2005
deze heb ik gemaakt hoor
was eenkeer toen ik visite had
Geplaatst door Goegie* aan 27-10-2005
Zeg dames ik heb geen gasvuur om die te roosteren, hebben jullie een andere idee?
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 27-10-2005
Je kan het ook in de oven doen, geen probleem.
Geplaatst door dounya3 aan 28-10-2005
Ik prik de paprika’s gewoon aan een vork, dan haal ik het dekseltje van de gaspit en laat ik de paprika in het vuur hangen totdat de schil zwart wordt. Dan kan je het met koud water zo van de rest van de paprika halen..
Geplaatst door Goegie* aan 30-10-2005
hoe doe je dat dan in de oven? 😮
Geplaatst door sihamkleuter aan 30-10-2005
gewoon op een rooster in d eoven doen.
en dan wachtemn todat ze helemaal zacht zijn geworden
Geplaatst door Goegie* aan 31-10-2005
ow kijk..dat wist ik niet! Ga het eens proberen Insha Allah! Bedankt meiden..
Geplaatst door sami aan 23-12-2005
dat lijkt mij lekker met kleine visjes.
Geplaatst door bollebuik aan 23-01-2006
Ik denk dat in de oven beter is, dan heb je ook niet die geur in huis hangen en je moet er ook niet de hele tijd bij blijven staan, en het effect is hetzelfde! Ik ga deze ook eens maken bij mijn visschotel.
Hoe lang laat ik ze in de oven eigenlijk?
Ohja de tip is hier nog niet meegegeven: stop ze na het roosteren in een plastic zakje, dan gaat de vel er sneller af.
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 24-01-2006
Ik rooster ze meestalopmijn ovenrooster maar dan niet in de oven,maar OP het gasfornuis.
In deoven worden ze te zachten glibberig,en verliezen ze veelvocht en smaak.
Maar ik ben kieskeurig…..in de oven kan ook wel.
En Bollebuik heeft gelijk, ik doe ze ook altijd in een plastic zak, dan gaat het velletje er sneller af.
Geplaatst door bollebuik aan 25-01-2006
Hoeveel bordjes kan hier hieruit krijgen? Zes? Zoals op de foto??
Geplaatst door Fati7a aan 23-03-2006
Zelfde recept, doe er alleen nog altijd een teentje knoflook bij. Heerlijk!
Geplaatst door xchidax aan 09-10-2008
lekker !
Geplaatst door samiratheone aan 11-10-2008
lekker, zelfe recept, maar ik doe er nog een teentje knoflook en kosbar bij. En een beetje soudania, of sambal.
Geplaatst door Kbida aan 11-10-2008
ik hou niet van paprika 🙁