Paprikasalade

2005-10-18
  • Porties : 6
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 3 rijpe rode paprika's
    - 3 rijpe tomaten
    - scheutje olie
    - zout
    - 1 volle theelepel paprikapoeder
    - halve theelepel komijn
    - beetje saffraan

Werkwijze

Stap1

Paprika's op een rooster boven op een gasvuur roosteren.

Ontvellen,   zaadjes verwijderen, wassen

In dunne reepjes snijden en dan weer in kleine blokjes.

Scheutje olie in een panneje of koekepan.

Paprika's toevoegen en op zacht vuur laten sudderen.

Ondertussen, de tomaten ontvellen en in kleine stukjes snijden.

Bij de paprika's voegen, kruiden en op zacht vuur laten garen.

Laat de saus indikken.

Heel simpel, maar heel lekker. Je kan de paprika’s ook in een oven roosteren, maar let op dat ze niet te zacht worden.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 9
Beoordeel dit recept

9 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (17)

  1. Geplaatst door soulfa aan 18-10-2005

    dit recept zocht ik al, bedankt.

  2. Geplaatst door Nacira aan 18-10-2005

    Schat heb je bezoek gehad, opeens zoveel recepten yek lebbes? Maar zoals gewoonlijk ziet het er weer erg lekker uit!!

  3. Geplaatst door sihamkleuter aan 18-10-2005

    deze heb ik gemaakt hoor
    was eenkeer toen ik visite had

  4. Geplaatst door Goegie* aan 27-10-2005

    Zeg dames ik heb geen gasvuur om die te roosteren, hebben jullie een andere idee?

  5. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 27-10-2005

    Je kan het ook in de oven doen, geen probleem.

  6. Geplaatst door dounya3 aan 28-10-2005

    Ik prik de paprika’s gewoon aan een vork, dan haal ik het dekseltje van de gaspit en laat ik de paprika in het vuur hangen totdat de schil zwart wordt. Dan kan je het met koud water zo van de rest van de paprika halen..

  7. Geplaatst door Goegie* aan 30-10-2005

    hoe doe je dat dan in de oven? 😮

  8. Geplaatst door sihamkleuter aan 30-10-2005

    gewoon op een rooster in d eoven doen.
    en dan wachtemn todat ze helemaal zacht zijn geworden

  9. Geplaatst door Goegie* aan 31-10-2005

    ow kijk..dat wist ik niet! Ga het eens proberen Insha Allah! Bedankt meiden..

  10. Geplaatst door sami aan 23-12-2005

    dat lijkt mij lekker met kleine visjes.

  11. Geplaatst door bollebuik aan 23-01-2006

    Ik denk dat in de oven beter is, dan heb je ook niet die geur in huis hangen en je moet er ook niet de hele tijd bij blijven staan, en het effect is hetzelfde! Ik ga deze ook eens maken bij mijn visschotel.

    Hoe lang laat ik ze in de oven eigenlijk?

    Ohja de tip is hier nog niet meegegeven: stop ze na het roosteren in een plastic zakje, dan gaat de vel er sneller af.

  12. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 24-01-2006

    Ik rooster ze meestalopmijn ovenrooster maar dan niet in de oven,maar OP het gasfornuis.
    In deoven worden ze te zachten glibberig,en verliezen ze veelvocht en smaak.
    Maar ik ben kieskeurig…..in de oven kan ook wel.
    En Bollebuik heeft gelijk, ik doe ze ook altijd in een plastic zak, dan gaat het velletje er sneller af.

  13. Geplaatst door bollebuik aan 25-01-2006

    Hoeveel bordjes kan hier hieruit krijgen? Zes? Zoals op de foto??

  14. Geplaatst door Fati7a aan 23-03-2006

    Zelfde recept, doe er alleen nog altijd een teentje knoflook bij. Heerlijk!

  15. Geplaatst door xchidax aan 09-10-2008

    lekker !

  16. Geplaatst door samiratheone aan 11-10-2008

    lekker, zelfe recept, maar ik doe er nog een teentje knoflook en kosbar bij. En een beetje soudania, of sambal.

  17. Geplaatst door Kbida aan 11-10-2008

    ik hou niet van paprika 🙁

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.