Ingrediënten
- - 25 pangsit- wontonvelletjes
- 1 ei
- plantaardige olie
Voor de vulling:
- 3 teentjes knoflook
- 1 kleine prei
- 2 eieren
- 2 eetl olie
- 1 tl peper
- 1/2 tl vetsin
- 200 gr gehakt
- 1 tl sesamolie
- 2 el tapiocameel
- 4 el water zout
Werkwijze
Stap1
Pel voor de vulling de teentjes knoflook en hak ze fijn. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
Klop de eieren los. Verhit een wok 1 minuut op hoog vuur en doe de olie erin.
Fruit de knoflook een paar seconden. Voeg peper, vetsin, prei en het gehakt toe en roerbak tot het gehakt rul wordt.
Schep er de geklopte eieren, sesamolie en zout naar smaak door. Meng de tapiocameel aan met water, roer dit door het gehaktmengsel en rorbak nog 2 minuten.
Schep de vulling uit de wok op een bord en laat hem afkoelen. Laat voor de pangsit de velletjes in de verpakking ongeveer 30 minuten ontdooien en haal de van elkaar.
Leg het velletje op een plat bord, schep 1 tl van de vulling in het midden, vouw er een puntje van het velletje eromheen en trek het strak aan, keer het geheel om zodat het bovenste puntje het dichtst bij ligt.
Bestrijk de andere puntjes met het ei en plak deze aaneen door ze naar elkaar toe te vouwen. Herhaal deze handelingen.