Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Paella met kip en garnalen

Paella met kip en garnalen

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Kipkluifjes lichtbruin bakken.

Ui en tomaat 2 min. meebakken. Paprikapoeder en oregano erover strooien en 250 ml bouillon erbij schenken. Kipkluifjes zonder deksel in 25 min. zachtjes gaar sudderen.

Paprika, en gele rijst door kipmengsel roeren. Rest van bouillon erbij schenken en rijst in open pan in nog 15-20 min. zachtjes gaar laten worden. Regelmatig roeren en vocht laten verdampen.

Garnalen door paella scheppen en 2-3 min. mee warmen.

Peterselie erover strooien. en garneren met citroenschijfjes

Lekker met een gemengde salade met tomaat en olijven. bak mosselen en andere zeevruchten die je lekker vind mee

Mobiele versie afsluiten