Paella met kip en garnalen

2005-10-06
  • Porties : 4
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 2 tomaten
    - 600 g kipkluifjes
    - 1 ui, gesnipperd
    - 1 theelepel milde paprikapoeder
    - 2 theelepels gedroogde oregano
    - 750 ml kippenbouillon (van 2 tabletten)
    - 1 grote rode paprika, in blokjes
    - 1 pak gele rijst (325 g)
    - 1 bakje jumbogarnalen (100 g)
    - 2 eetlepels fijngehakte peterseli
    - 1 citroen

Werkwijze

Stap1

Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Kipkluifjes lichtbruin bakken.

Ui en tomaat 2 min. meebakken. Paprikapoeder en oregano erover strooien en 250 ml bouillon erbij schenken. Kipkluifjes zonder deksel in 25 min. zachtjes gaar sudderen.

Paprika, en gele rijst door kipmengsel roeren. Rest van bouillon erbij schenken en rijst in open pan in nog 15-20 min. zachtjes gaar laten worden. Regelmatig roeren en vocht laten verdampen.

Garnalen door paella scheppen en 2-3 min. mee warmen.

Peterselie erover strooien. en garneren met citroenschijfjes

Lekker met een gemengde salade met tomaat en olijven. bak mosselen en andere zeevruchten die je lekker vind mee

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.9 / 5)

3.9 5 14
Beoordeel dit recept

14 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een heerlijke Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren, geserveerd in een traditionele tajine met brood.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (2)

  1. Geplaatst door yousa aan 08-03-2007

    ik zoek dit recept al zo lang bedankt

  2. Geplaatst door soumyaa aan 17-03-2008

    masha-allah ziet er goed uit…

Plaats een reactie

  • Facebook reacties
  • Site reacties (2)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.