Paella

2009-07-14
  • Porties : 4
  • Bereidingstijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 300 gram snelkook rijst
    300 kipfilet in blokjes (mogen ook kipvleugels zijn)
    klein bakje grote garnalen
    de helft van een klein blikje tomatenpuree
    blikje veld erwtjes (bonduell)
    1 rode of oranje paprika (in blokjes)
    1 ui (fijngesnipperd)
    1 teentje knoflook (fijngeperst)
    kipkruiden (die rode)
    1 VIS bouillonblok
    witte peper, 1 tl kurkuma, mespuntje saffraan, eventueel zout naar smaak
    1 eetl fijngehakte koriander

Werkwijze

Stap1

Bestrooi de kip met de kipkruiden

* doe in een ruime pan een beetje (olijf)olie, fruit hierin de ui en de knoflook doe de kip erbij en bak deze om en om aan

* doe de paprika erbij en bak deze 2 min mee

* doe de garnalen er bij even omscheppen

* dan doe je de kruiden (behalve de koriander) en het boullionblok erbij

* tomaten puree erbij en even omscheppen

* dan doe je de rijst erbij en water (kijk op het pak hoeveel water je nodig hebt voor 300 gram rijst)

* laat dit zachtjes koken tot het water bijna weg is voeg nu de doperwtjes en de koriander toe

* hierna goed omroerentot het water helemaal verdampt is (goed omscheppen anders gaat het aan de bodem plakken)

* TIP

* serveer met partjes limoen

je kan er ook andere vis soorten bij doen (bijv. inplaats van de kip kan je ook zalm ofzo gebruiken)
eet smakelijk

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.5 / 5)

4.5 5 14
Beoordeel dit recept

14 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

  • Een heerlijke Marokkaanse kip tajine gepresenteerd in een traditionele kleien tajine, gegarneerd met geconserveerde citroenen, groene en paarse olijven, en verse koriander.

    Tajine met Kip en Citroen – Een Authentiek Marokkaans Recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (2)

  1. Geplaatst door oma aan 14-07-2009

    hummmmm ziet lekker uit

  2. Geplaatst door salwa27 aan 05-09-2009

    is zeker het proberen waard

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.