Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Ovenschotel

Ovenschotel

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

verwarm de oven

vul de pan met water en maak het heet als het heet is doe dan de bloemkool erin en als het gaar is haal je het uit de water en doe dan de aardappelen erin en als die ook gaar is haal je die er ook uit, en leg het dan op een zeef.

voor de saus:

doe de boter in een pan en laat het smelten als het gesmolten is moet je beetje bij beetje de meel er in doen je moet goed ROEREN.als je met de meel klaar bent doe dan beetje bij beetje de melk er bij je MOET GOED DOOR BLIJVEN ROEREN anders gaat het klonteren.dan word de saus dik voeg dan zout, peper, nootmuskaat, geraspe kaas op smaak.

leg het dan op de ovenschaal schijfjes aardappelen en dan de bloemkool schep dan de saus over de groenten en strooi er geraspte kaas overheen en doe het in de oven.

ongeveer driekwartier wachten en als je ziet dat ie van boven roodachtig word dan is ie klaar.

eet smakelijk

het verschilt van het aantal groenten je kan meer gebruikn of minder hangt ervan af hoe groot de schaal is.

je kan er ook broccoli bij doen ik wou het ook doen maar die was op:S

Mobiele versie afsluiten