Ingrediënten
- Om te bakken:
Olie voor in de koekepan
1 aubergine
1 courgette
4 aardappelen
voor de kofte:
500 gram rundergehakt
1 fijn gesnipperd ui
1 ei
2 fijn gestampte beschuit
1 teentje knoflook
zout
kruiden (wat je zelf lekker vind)
Voor de saus:
3 a 4 gezeefde tomaten
1 fijn gesnipperd of geraspte ui
1 teentje knoflook
1 eetlepel tomatenpuree
zout
kruiden (wat je zelf lekker vind)
1 halve glas water
Werkwijze
Stap1
Snijd de aubergine, courgette en aardappelen in gelijk plakjes(aardappelen eerst schillen). Bak deze goed bruin in de koekepan met olie. Vervolgens laat je het vet uitlekken op keukenpapier.
Doe de ingredienten van de kofte bij elkaar en maak de kofte. Maak ook kleine schijfje ter groote van de aubergine etc. Bak deze ook in de koekepan met weinig olie.
leg deze koftes ook apart.
Vervolgens voor de saus, bak de uien, knoflook, de tomaten. Doe er vervolgens de tomaten puree, de kruiden, zout en water er door en laat het zachtjes koken. Na 5 min. is het klaar.
Maak een bergje door eerst 1 aubergine schijfje, kofte, courgette en dan aardappel schijfje te gebruiken. Vevolgens prik je in het midden met een cocktail stoker. Zo ga je verder totdat je glazen ovenschaal helemaal gevuld is. vervolgens doe je het sausje eroverheen en bak je het in het midden van de oven op 180 graden 30 min. Let op dat er wel genoeg vocht in zit.
Eet smakelijk