Ontbijtkoek
2009-09-02- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 25m
Ingrediënten
- *cakevorm van 20 x 10 cm
*vetvrij papier
*250 g zelfrijzend bakmeel
*2 theelepels kaneel
*½ theelepel kruidnagelpoeder
*½ theelepel nootmuskaat
*100 g bruine basterdsuiker
*100 g bloemenhoning
*½ dl melk
Werkwijze
Stap1
De cakevorm invetten met margarine en dun met bloem bestrooien.
Het zelfrijzend bakmeel, het zout en de kruiden zeven.
De basterdsuiker, de honing en de melk toevoegen en dit tot een soepel beslag roeren. Het beslag in de cakevorm scheppen.
Een velletje vetvrij papier invetten en op het beslag leggen.
De vorm onderin een matig warme oven (160°C) schuiven en de koek 1 à 1¼ uur bakken. Na ± ¾ uur het papiertje eraf halen.
De koek op een rooster uit laten dampen en de koek in aluminiumfolie bewaren.
Gemiddelde waardering
(4 / 5)
2 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door Azzouzi aan 03-09-2009
Wat is bloemenhoning?
Manar
Geplaatst door Dounya101 aan 03-09-2009
hoi manar,
een soort honing.
http://images.google.nl/imgres?imgurl=http://static.getseoshop.com/image/000000000018309/800x800x3/de-traay-bloemenhoning-3-6-x-375-gr.jpg&imgrefurl=http://www.biovoordeel.nl/de-traay-bloemenhoning-3-6-x-375-gr.html&usg=__OBqqnt9W9ggP3cvOmu0jdUFedww=&h=800&w=800&sz=57&hl=fr&start=3&um=1&tbnid=aeQtz5CqTwWahM:&tbnh=143&tbnw=143&prev=/images%3Fq%3Dbloemen%2Bhoning%26hl%3Dfr%26sa%3DN%26um%3D1
Geplaatst door sadiye aan 03-09-2009
kan er geen andere honing in?
Geplaatst door Dounya101 aan 03-09-2009
Tuurlijk wel Sadiye…
het is echt heerlijk, heb hem gisteren gemaakt
Geplaatst door gerda aan 03-09-2009
smaakt het echt naar ontbijtkoek of meer naar kruidkoek
Geplaatst door sadiye aan 08-09-2009
hallo dounya ik zie dat er ook geschaafde amandelen erop zitten hoe doe je dat erop?
Geplaatst door sadiye aan 08-09-2009
ik ben deze nu aan het maken voor sahur hij zit in de oven ben benieuwd 😀
Geplaatst door sadiye aan 09-09-2009
ik heb deze gemaakt en hij is echt lekker zijkanten waren wel keihard net als steen hahahhaha die heb ik weggegooid 😀
Geplaatst door Dounya101 aan 09-09-2009
hahah Sadiye goed zo!!!!!!!
dikke kus
de zijkanten waren bij mij ook zo hard. hihi
Geplaatst door smullerd aan 19-09-2009
hoeveel zout moet er in