Ontbijtkoek

2009-09-02
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • *cakevorm van 20 x 10 cm
    *vetvrij papier
    *250 g zelfrijzend bakmeel
    *2 theelepels kaneel
    *½ theelepel kruidnagelpoeder
    *½ theelepel nootmuskaat
    *100 g bruine basterdsuiker
    *100 g bloemenhoning
    *½ dl melk

Werkwijze

Stap1

De cakevorm invetten met margarine en dun met bloem bestrooien.
Het zelfrijzend bakmeel, het zout en de kruiden zeven.
De basterdsuiker, de honing en de melk toevoegen en dit tot een soepel beslag roeren. Het beslag in de cakevorm scheppen.
Een velletje vetvrij papier invetten en op het beslag leggen.
De vorm onderin een matig warme oven (160°C) schuiven en de koek 1 à 1¼ uur bakken. Na ± ¾ uur het papiertje eraf halen.
De koek op een rooster uit laten dampen en de koek in aluminiumfolie bewaren.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 2
Beoordeel dit recept

2 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (10)

  1. Geplaatst door Azzouzi aan 03-09-2009

    Wat is bloemenhoning?

    Manar

  2. Geplaatst door sadiye aan 03-09-2009

    kan er geen andere honing in?

  3. Geplaatst door Dounya101 aan 03-09-2009

    Tuurlijk wel Sadiye…

    het is echt heerlijk, heb hem gisteren gemaakt

  4. Geplaatst door gerda aan 03-09-2009

    smaakt het echt naar ontbijtkoek of meer naar kruidkoek

  5. Geplaatst door sadiye aan 08-09-2009

    hallo dounya ik zie dat er ook geschaafde amandelen erop zitten hoe doe je dat erop?

  6. Geplaatst door sadiye aan 08-09-2009

    ik ben deze nu aan het maken voor sahur hij zit in de oven ben benieuwd 😀

  7. Geplaatst door sadiye aan 09-09-2009

    ik heb deze gemaakt en hij is echt lekker zijkanten waren wel keihard net als steen hahahhaha die heb ik weggegooid 😀

  8. Geplaatst door Dounya101 aan 09-09-2009

    hahah Sadiye goed zo!!!!!!!

    dikke kus

    de zijkanten waren bij mij ook zo hard. hihi

  9. Geplaatst door smullerd aan 19-09-2009

    hoeveel zout moet er in

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.