Ingrediënten
- 1 kleine krop eikenbladsla
200 gr kastanjechampignons
2 sjalotjes
2 eetl. notenolie of olijfolie
100 gr witte druiven
2 eetl.gehakte peterselie
100 gr blauwe druiven
150 gr geitenkaas (of feta of roomkaas)
50 gr walnoten
10 zwarte olijven
dressing:
4 eetl. olijfolie
2 eetl. wijnazijn
1 eetl. medium sherry
1 theel. honing
peper en zout
Werkwijze
Stap1
Was de sla en laat deze goed uitlekken. Borstel de champignons, halveer ze of snijd ze in vieren. Pel de sjalotjes en snipper ze.
Verhit de olie. Fruit de sjalotjes en roerbak daarna de paddestoelen 2 minuten.
Meng de ingrediënten voor de dressing. Bewaar enkele noten voor garnering en hak de rest fijn. Roer de gehakte noten door de dressing.
Was de druiven. Snijd de geitenkaas in blokjes of verkruimel de kaas.
Verdeel de sla over 4 borden. Schep de dressing door het paddestoelenmengsel met de helft van de peterselie en de druiven en verdeel het over de sla.
Verdeel de kaas erover en garneer met noten, olijven en de rest van de peterselie.
Serveren met brood naar keuze.