Notensalade

2006-02-07
  • Porties : 4
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 1 kleine krop eikenbladsla
    200 gr kastanjechampignons
    2 sjalotjes
    2 eetl. notenolie of olijfolie
    100 gr witte druiven
    2 eetl.gehakte peterselie
    100 gr blauwe druiven
    150 gr geitenkaas (of feta of roomkaas)
    50 gr walnoten
    10 zwarte olijven
    dressing:
    4 eetl. olijfolie
    2 eetl. wijnazijn
    1 eetl. medium sherry
    1 theel. honing
    peper en zout

Werkwijze

Stap1

Was de sla en laat deze goed uitlekken. Borstel de champignons, halveer ze of snijd ze in vieren. Pel de sjalotjes en snipper ze.
Verhit de olie. Fruit de sjalotjes en roerbak daarna de paddestoelen 2 minuten.

Meng de ingrediënten voor de dressing. Bewaar enkele noten voor garnering en hak de rest fijn. Roer de gehakte noten door de dressing.

Was de druiven. Snijd de geitenkaas in blokjes of verkruimel de kaas.
Verdeel de sla over 4 borden. Schep de dressing door het paddestoelenmengsel met de helft van de peterselie en de druiven en verdeel het over de sla.
Verdeel de kaas erover en garneer met noten, olijven en de rest van de peterselie.

Serveren met brood naar keuze.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Couscous salade

    Couscous salade voor 6 personen recept

  • Knapperige gezonde salade

    Knapperige gezonde salade

  • Salade met geroosterde wortel en kipfilet

    Salade met geroosterde wortel kipfilet en honing

  • Eigen gezonde bulgur salade met tonijn

    Gezonde bulgur salade met tonijn – eigen recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reactie (1)

  1. Geplaatst door culimam aan 07-02-2006

    De sherry kan je weglaten als je deze niet mag of wilt. Dat heeft geen effect op de smaak.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.