Ingrediënten
- *100 gram suiker
*150 gram roomboter
*150 gram gehakte walnoten
*3 eiwitten
*70 gram bloem
*1 zakje vanillesuiker
Voor de topping:
*150 gram poedersuiker
*3 eigelen
*chocoladehagelslag
Werkwijze
Stap1
Mix in een kom de zachte roomboter met de suiker en de vanillesuiker.
Vermeng de gehakte walnoten met de bloem en voeg toe aan het boter/suikermengsel en mix goed door elkaar.
Klop de eiwitten stijf en schep dat door het notenmengsel.
Beboter en bebloem een vierkante bakvorm en stort daar het beslag in.
Laat ongeveer 20 minuten bakken in een matig warme oven gedurende 20 minuten. Kijk af en toe en haal de cake er uit als ze net bruin begint te worden.
Laat afkoelen.
Bereid de topping:
Mix in een kom de eigelen met de poedersuiker tot een wit mengsel.
Bestrijk de notencake met dit glazuur en bestrooi het vervolgens met de hagelslag.
Laat drogen en snijd de notencake in vierkante stukken.
Plaats elk stuk evt. in een papieren cakevormpje.