Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Nohutlu Pilav (Rijst met kikkererwten)

Nohutlu Pilav (Rijst met kikkererwten)

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

- Haal de rijst door een zeef en was het.
- Zet een pan op het vuur en voeg zonnebloemolie toe.
- Voeg de rijst toe aan de pan. Blijf roeren voor 2 à 3 minuten.
- Voeg vervolgens de roomboter toe. Roer alles goed door tot de roomboter gesmolten is.
- Voeg het zout en citroensap toe. Blijf roeren.
- Daarna voeg je de suiker toe, roer net zo lang tot de suiker smelt.
- Voeg de kikkererwten toe.
- Giet het gekookte water in de pan. Roer een beetje door.
- Zet het deksel op de pan en het vuurpitje op een lage stand.
- Laat dit voor 15 minuten op het vuur staan tot het water helemaal verdampt is.
- De Nohutlu Pilav is nu klaar om geserveerd te worden.

Mobiele versie afsluiten