Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Noga met pistachenootjes en hazelnoten

Noga met pistachenootjes en hazelnoten

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Beleg de bodem van een vierkante of een ronde bakvorm met bakpapier en vervolgens met ouwel, (in het geval van een siliconenbakvorm is bakpapier niet nodig).

Grill de pistache- en hazelnoten in een droge koekenpan zonder vet goudbruin.

Vermeng in een pannetje de honing, de suiker en het water met elkaar en verwarm het langzaam zodat de suiker smelt.

Verhoog dan langzaam de temperatuur van het mengsel tot ongeveer 140 graden. Blijven roeren tot een dikke siroop onstaat.

Haal van het vuur af voordat de siroop verbrand en te donker wordt. Klop het eiwit tot sneeuw in een vuurvaste kom en schenk daar (blijven doorkloppen) voorzichtig de hete caramelsiroop bij.

Voeg er dan snel de geroosterde pistache-en hazelnoten aan toe en vermeng alles goed.

Schenk de massa in de vorm en maak de bovenkant glad met de achterkant van een lepel.

Bedek het geheel weer met de vellen ouwel en druk een beetje aan. Laat de noga afkoelen tot kamertemperatuur (ong. 2 uur) en snijd de noga in stukken met een scherp mes.

Voor een groen kleurtje van de noga (of een andere kleur, roze of zo) kan je een paar druppels kleurstof toevoegen voordat je de hete massa in de vorm giet.

Mobiele versie afsluiten