Ingrediënten
- 100 gr gekookte witte rijst
100 gr gehakt
1 zakje nasikruiden
Handje doperwtjes
1 rode paprika
1 ui
Zout en peper
Sambal
1 wortel, geraspt
Bladerdeeg
Werkwijze
Stap1
Bak het gehakt met wat peper rul. Kook de rijst met wat zout gaar. Bak met het gehakt een gesnipperde ui, een paprika in stukjes, geraspte wortel en de doperwtjes mee. Voeg de nasikruiden en een half glaasje water toe. Dan de rijst erdoor scheppen en op smaak brengen met zout, peper en sambal. Laat het afkoelen.
Neem een plakje bladerdeeg en leg wat van de vulling in het midden. Druk de punten tegen elkaar (zie foto) en breng ze naar het midden. Plak het vast aan het deeg en druk goed aan. Zorg dat al de vulling bedekt is.Bestrijk met eidooier en bak ze op 220 graden in 15-20 minuten goudbruin. Lekker met chilisaus.