Deze nasiballetjes maak ik vrijwel elk jaar met de ramadan. Eerst maakte ik ze met een zakje nasimix, maar ik vind die eigenlijk niet lekker meer nu ik mijn nasi ook zelf maak. Je kunt echter ook een zakje nasimix gebruiken als je dat makkelijker of lekkerder vindt.
Belangrijk voor mooie ronde balletjes is dat je ze goed paneert en mooi rond vormt voor het bakken. Ze worden namelijk niet vanzelf rond tijdens het bakken. Serveer ze met chilisaus of satesaus.
Ingrediënten
- - 200 gr rijst (ik neem toverrijst)
- - Zout en peper
- - 1 kipfilet in blokjes
- - 1 prei, in ringen
- - 250 gr gesneden witte kool of spitskool (zelfgesneden of uit een zak)
- - 1 bakje taugé
- - 1/2 rode paprika in blokjes
- - Zout en peper
- - Ketjap manis
- - Knoflook
- Gember (1 cm vers geraspt of 1 tl gemberpoeder)
- 1 tl Korianderpoeder
- 1/2 tl Komijn
- Paneren:
- 1 pakje paneermeel
- 3-4 losgeklopte eieren
Werkwijze
Stap1
Bak de kipblokjes in wat olie met zout en peper goudbruin. Voeg de prei en paprika toe en bak even mee. Knoflook en kruiden erbij en lekker roerbakken tot de prei gaar is. Dan ketjap toevoegen en tenslotte de tauge en kool even meebakken (die moeten wel een beetje knapperig blijven).
Stap2
Gebruik je een zakje nasikruiden, voeg die fan toe aan de kip en groenten zonder de extra kruiden erbij.
Stap3
De rijst 2 min langer koken dan op de verpakking is aangegeven en door de kip met groenten mengen.
Stap4
Laat afkoelen en maak er dan balletjes van ter grootte van een walnoot. Rol ze door paneermeel, dan in losgeklopt ei en daarna weer in paneermeel. Frituur ze kort in zonnebloemolie tot ze mooi goudbruin zijn.