Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Nasiballen

Nasiballen

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

  1. kook de rijst totdat het plakkerig is (dus te gaar koken)
  2. laat de rijst afkoelen
  3. snij d erode paprika in blokjes en raps het ui in een pannetje
  4. laat de rode paprika en ui in d epan bakken
  5. snij de kipfilet in hele kleine blokjes (je kan ook gehakt gebruiken ipv kipfilet)
  6. doe d ekipfilet bij in de pan
  7. doe er het zakje nasikruiden bij
  8. doe er saffraan bij
  9. doe zout op smaak bij

Laat de kipmengsel afkoelen. Doe dan de kipmengsel bij de plakkerige rijst.proef of er genoeg smaak aan zit (beetje te vele zout isbeter want het moet nog door de meel, en dan verliest het altijd wat smaak.)

voeg de sambal ook naar smaak toe.

  1. klop 5 eieren los in een kom.
  2. doe in ene groote diepe bord (of schaal) een beetje meel, met veel paneermeel mengen.
  3. maak van de rijst/kipmengsel kleine balletjes.
  4. hala de balletje sdoor het ei
  5. en haal het daarna door de meel/paneermeel heen
  6. gebruik veel paneer meel

Laat de balletjes opstijven in de koelkast voordat je ze eop hoog vuur in olie bakt.

Vries de balletje sin, en je kan ze daarna gewoon bevroren in d eolie doen.

Ik heb een hele lading gemaakt en ingevroren. i saltijd handig!

eet smakelijk

Mobiele versie afsluiten