Nasi buideltjes
2007-01-29- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 4
Ingrediënten
- 1 kleine paprika
1 kleine prei
een kom gekookte rijst
250 gr kipgehakt
125 gr kleine garnaaltjes
2 zakjes nasikruiden ( knor)
beetje geraspte wortel
filodeeg
beetje olie
Werkwijze
Stap1
Snijd de paprika en prei fijn
Bak het gehakt gaar voeg de paprika en prei toe en bak tot het gaar is voeg dan de garnaaltjes toe
Doe er dan een kopje water en de zakjes nasikruiden erbij
Goed roeren en laat het vocht bijna helemaal verdampen
Voeg dan de rijst toe en goed mengen
Neem per buideltje twee vellen filodeeg en snijdt die doormidden
Leg ze over een kom heen zodat ze uitsteken en bestrijk met olie
Vul met eenvierde van de rijst en dan bij elkaar binden met een touwtje
Op 200C 15 min in de oven
je kan het ook met overgebleven nasi doen natuurlijk
Gemiddelde waardering
(4.7 / 5)
3 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door miss ikkie aan 31-01-2007
hmm lekkerr
alleen lust ik geen garnalen.. kan het ook zonder?of iets anders in de plaats doen
Geplaatst door sjaahida aan 31-01-2007
je kan er in doen wat je zelf wilt. je kan ook een rijstmengsel dat wat neutraler van smaak is gebruiken.
ik had trek in een nasihapje ,maar met paneermeel gefrituurd vond ik zo vet dus d8 ik hieraan. maar je kan het ook gewoon met kipfile ofzo doen
Geplaatst door Zilla aan 02-02-2007
Ik heb het eergisteren gemaakt. Ik heb er maar 1 woord voor: HEEEEEEEERLIJK !!
Mijn gezin was ook heel enthousiast. Een dikke 10 waard! Ik was eerst bang dat het me niet zou lukken, maar het ging perfekt. Het zag er heel feestelijk uit.
Geplaatst door sjaahida aan 04-02-2007
wat fijn om te horen. makkelijk he? en je kan het ook gewoon doen met rijst die over is.
Geplaatst door selma_30 aan 11-02-2007
kan je het ook met gewone bladerdeeg doen?
Geplaatst door sjaahida aan 11-02-2007
ik denk eerlijk gezegd dat het dan minder lekker is omdat gewoomn bladerdeeg vetter is en dit is nie vet een superknapperig en gewoon bladerdeeg is dat nie zo… maar ja koken is experimenteren dus probeer het uit en laat het weten zou ik zeggen
Geplaatst door sjaahida aan 03-04-2007
dit is niet mijn foto …. dit is melk…. waar is mijn foto gebleven?
Geplaatst door sjaahida aan 09-04-2007
dit is nog steeds melk!!!!!!!!!!!!!!!!1 waar is mijn foto? mensen van tajin….
Geplaatst door sjaahida aan 17-03-2008
wajow bijna een jaar verder en nog steeds is mijn foto verdwenen …
mensen van tajin .nl ik heb jullie een keer een mailtje gestuurd dat mn foto weg was en dat deze foto er ineens staat…
Dat jullie mijn foto niet terug hebben kunnen vinden snap ik , maar haal deze weg !!! Het staat zo stom…
Als ik het weer een keer maak zal ik wel weer een foto maken , want ik heb de foto ook helaas niet meer