Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Muffins met chocoladestukjes

Muffins met chocoladestukjes

Het recept van Muffins met chocoladestukjes. Je kan ook bessen, noten, chocolade – of kokosschilfers onder het beslag mengen. Wil je er appel bij doen, dan voeg je ook wat kaneel toe aan het deeg.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

De boter op een zacht vuurtje laten smelten.

De bloem samen met het bakpoeder boven een kom zeven en er de suiker en het zout door roeren.

Het ei loskloppen en samen met de melk en de gesmolten boter bij het bloemmengsel voegen en tot een luchtig beslag kloppen.
Chocoladestukjes bij het beslag roeren

Stap2

Het deeg over muffinvormpjes verdelen, 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C plaatsen.

Je kan ook bessen, noten, chocolade - of kokosschilfers onder het beslag mengen.

Wil je er appel bij doen, dan voeg je ook wat kaneel toe aan het deeg.

Mobiele versie afsluiten