Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Moussaka met aubergine en courgette

Moussaka met aubergine en courgette

Moussaka met aubergine en courgette

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Marineer de gehakt met het geraspte ui en de kruiden en een scheutje olijfolie.

Snijd de aubergine en courgette in dunne lange plakken.

Bak de gehakt rul.

Roer nu de saus met de melk en water en doe dit bij het gehakt en kook dit voor 3 minuten.

Neem nu een ovenschaal en vet hem in.

Begin met een laagje gehakt mengsel en doe daarop een laag courgette.

Nu weer een laag gehakt mengsel en dan weer een laag aubergine.

Ga zo door en eindig met het gehakt mengsel.

Strooi nu de kaas eroverheen en een beetje Italiaanse kruiden.

Bak dit in de oven op 220 graden in 40 minuten gaar.

Serveer met rijst en een slaatje.

Mobiele versie afsluiten