Ingrediënten
- 6 á 7 eieren;
250 gram bloem;
1 Marokkaans theeglas zonnebloemolie;
1 Marokkaans theeglas volle melk;
2 zakjes bakpoeder;
1 zakje vanillesuiker;
150 gram witte basterdsuiker;
een beetje boter.
Werkwijze
Stap1
- scheid de eigelen en eiwitten van elkaar;
- klop de eigelen met de basterdsuiker, de zonnebloemolie en het bakpoeder;
- klop de eiwitten stijf en voeg die toe aan het eigelenmengsel tezamen met de vanillesuiker en de melk en mix het geheel goed;
- voeg er beetje bij beetje de bloem aan toe en mix alles tot een tamelijk vloeibaar deeg;
- doe het deeg in een beboterd en met bloem bestoven rond bakblik;
- laat de taart in een matig warme, voorverwarmde oven ongeveer 40 minuten bakken en goudbruin worden;
- haal uit de oven, laat afkoelen op een rooster en versier de taart naar eigen smaak, b.v. bestrooid met poedersuiker en versierd met geconfijte vruchtjes of zoiets