Mosselen met risotto rijst en olijven
2018-02-16- Keuken: Nederlandse
- Gang:Bijgerecht, Hoofdgerecht
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 4
- Bereidingstijd : 30m
- Kooktijd : 40m
- Klaar in : 1:20 u
Met mosselen kun je er zoveel mee doe. Je kan ze natuurlijk koken, maar ook kun je ze snel even aanbakken met knoflook en kruiden. Hieronder een een recept van mosselen met risotto rijst en olijven.
Ingrediënten
- - 1 kg mosselen
- - 400 gr risotto rijst
- - 3 teentjes look fijngehakt
- - 1 groene paprika fijngesneden
- - 1 rode paprika fijngesneden
- - 1 ui fijngesneden
- - Busje koriander en peterselie samen fijngesneden
- - 1/2 Citroensap
- - Beetje olijven
- - 1 koffielepel gember
- - 1 koffielepel zwarte peper
- - 1 koffielepel kurkuma
- - 1 theelepel paprikapoeder
- - 1 theelepel komijn
- - Snufje saffraan
- - 2 visbouillon blokjes
- - Olijfolie
- - 2 eetlepels tomatenpuree
Werkwijze
Stap1
Elke mossel in je hand nemen en met mes alles af krabben van steen daarna heel goed wassen. Ben je wel even bezig hoor.
Stap2
Beetje olijfolie in pan daar paprika en ui gaarstoven en tomatenpuree bijmengen.
Stap3
Beetje olijfolie in pan daar eerst de look beetje aanstoven dan de rijst erbij mengen 1 visbouillonblok bijdoen en kokend water opgieten tot je rijst onderstaat op zacht vuur gaar laten worden en tussendoor elke keer beetje water bijvoegen 15 min.
Stap4
In een grote brede pan olijfolie warm laten worden. De mosselen erin en roeren tot je ziet dat de mosselen open zijn, doe je de paprikamix erbij,de kruiden, de verkruimelt bouillonblokje en citroensap meng dooreen laat 5 min stoven.
Stap5
Doe de gare rijst erbij.
Stap6
Vervolgens de koriander de peterseliemix en olijven bij de mosselen. Meng dooreen en laat nog 5 min stoven.
Stap7
Gemiddelde waardering
(5 / 5)
1 keer beoordeeld