Ingrediënten
- Mosselen
1grote ui
laurierblad
1 kopje water
zout, peper,
sap van 1/2 citroen
3 eierdooiers
1 eetlepel mosterd
4 eetlepels olie
2 eetlepels Crème fraîche
bosje peterselie
Werkwijze
Stap1
BISMILLAH!
Borstel de mosselen onder de koude kraan grondig schoon. Gooi geopende mosselen weg.
Snijd de ui in ringen
Breng die samen met het laurierblad en het water aan de kook.
Doe de mosselen in de pan, strooi er peper over eb laat ze in ongeveer 8à10 minuten gaar worden.
Schud regelmatig flink met de pan.
lLaat de mosselen afkoelen en gooi dichte exemplaren weg.
Leg de mosselen in de halve schelp, waar ze aan vast zitten op een platte schaal en bedruppel ze met citroensap.
Roer de eierdooiers los met de mosterd en zout.Klop er druppelsgewijs de olie door en roer er de creme fraiche door.
hak de kruiden en verdeel ze met de mosterdsaus over de mosselen.
Geef er verse stokbrood of vers geroosterd brood bij.
Let op.
Mosselen zijn levende dieren. Dus voor de moslims onder ons , beschouw dit net als het slachten van een schaap of kip, of het koken van Barboesj(Slakken)