Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Mokkakoekjes

Mokkakoekjes

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Klop of mix de boter met de poedersuiker luchtig en romig. Los de koffie op in 3 el kokend water. Voeg dit toe en mix het erdoor. Bloem zeven met bakpoeder en erdoor mixen tot je een zacht, klevend en luchtig beslag hebt. Als het te dik is moet je nog wat water erdoor mixen of kloppen, anders kan je geen rozetjes maken. Doe het in de spuitzak en verwarm de oven voor op 180 graden. Spuit toefjes op een ingevette of met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze 10 minuten in de oven. Laat ze daarna afkoelen en bestrooi ze met poedersuiker.

* Je kan er ook een zilveren kraaltje op doen in het midden voor je ze gaat bakken
* Je kan er ook twee aan elkaar plakken met gesmolten witte chocolade

* Je kan in plaats van oploskoffie ook andere smaken gebruiken: nesquick, verwarmde honing, aardbeiensmaakstof, amandelaroma, vanille aroma, kokosaroma enz. enz. Wat je zelf lekker vindt of op dat moment in huis hebt.

Mobiele versie afsluiten