Miniquiches met kip en feta
2013-07-21- Keuken: Marokkaanse
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 45m
Deze miniquiches zijn zo lekker, ik maak ze elk jaar met de ramadan. Je kunt ze ook koud eten, dan zijn ze ook heerlijk. Het recept heb ik van mijn virtuele vriendin Zahira, we kennen elkaar al jaren via het forum waar we ooit begonnen met het plaatsen van recepten.
Ingrediënten
- - 1 kipfilet
- 1 ui
- 1/2 bosje verse peterselie
-1 blokje Turkse fetakaas of gewone feta
- 1 tl Peper
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl Kurkuma
- 1/2 tl Zout
- 1 pakje bladerdeeg
- 3 eetlepels crème fraîche
- 3 eieren
Werkwijze
Stap1
Maal de kipfilet samen met de ui en peterselie tot gehakt in een haakmolen, keukenmachine of blender. Heb je die niet, snijd dan alles heel fijn. Voeg hierbij de kruiden en bak dit rul in een koekenpan en laat goed uitlekken en afkoelen. Snijd de fetakaas fijn en voeg toe.
Bekleed een muffin plaat (ik heb er 1 met 12 muffins) met de bladerdeeg: met een soepkom haal je een cirkel uit de bladerdeeg en die druk je in de muffin plaat. Vouw de randjes een beetje om tot een mooie rand.
Van de restjes die overblijven van de bladerdeeg kun je deze bij elkaar toevoegen en met de deegroller erover zodat je er nog 2 uit kan halen. In een pakje bladerdeeg zitten er 10 stuks en weg gooien is zonde.
Prik met een vork in de bladerdeeg en vul het met de feta/gehakt mengsel. Mix de eieren met de crème fraîche met een staafmixer en giet alle muffins 3/4 vol. Bak op 225 graden voor 20-25 minuten goudbruin.
Gemiddelde waardering
(3.7 / 5)
16 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door cuisine el jadida aan 30-07-2013
Mmmmm ziet er lekker uit!
Geplaatst door linkerhanden aan 09-11-2013
Beste Ellouisa, dit ziet er heel lekker uit, maar bedoel je met peterselie hollanse peterselie of magnoes? Zodra ik antwoord heb ga ik het zeker maken!