Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

2018-05-27
  • Opbrengst : 3 grote pastilla's of 12 kleine rechthoekige pastilla's
Beoordeel dit recept:

Mini vispastilla met kabeljauw, scampi, garnalen en fruits de mer. Deze vulling is voor 3 grote pastilla’s ,ik heb 12 kleine rechthoekige pastilla’s uitgekregen.

Ingrediënten

  • 2 zakje diepvries kabeljauw elk zak 600 gr
  • 1 zakjes diepvriesscampi 400 gr
  • 1 zakje diepvriesgarnalen 400 gr
  • 1 zakje diepvriesfruits de mer 600 gr
  • 2 uien fijngesneden
  • 1 rood , 1 groen en geel paprika fijngesneden
  • Half busje koriander en half busje mehednous samen fijngehakt
  • 6 knoflookteentjes uitgeperst
  • 2 citroenschil in fijne reepjes
  • 400 gr rijstvermicelli
  • 2 citroensap
  • Sambal
  • Kruiden van elk 2 lepel: komijn, paprika
  • Van elk 1 theelepel: zwartte peper, gember en kerkuma
  • Van elk 1 eetlepel: gemalen korianderpoeder en zout
  • 2 kleine minipotjes saffraan
  • 2 verkruimelt boullionblok vis
  • 300 ml olijfolie
  • 2 klein potjes gesneden groene olijfen .
  • Groot pakje fillodeeg
  • Voor het besmeren:
  • Kom met gemengd 150 ml olijfolie en 150 ml vloeibaar boter

Werkwijze

Stap1

'S avonds alle vis uithalen in kommen doen en in koelkast leggen. En 's morgens vis uit zakjes doen , wassen en in vergiet leggen. Dep elk soort vis goed droog in proper kaasdoekje of stofvrije doek.

Stap2

Marinade:
Alle kruiden + saffraan + boullionblok + citroenschil + look + koriandermix + 200 ml olijfolie samen mengen.

Stap3

Leg elk soort vis in een apart kom. Grote stukjes kabeljouw snij je in stukjes. Marinade verdelen over de 3 kommen. Meng vis in elk kom met marinade.

Stap4

Doe klein beetje olie in grote pan en bak eerst de ui + paprika gaar. Doe die in grote mengkom.

Stap5

Bak dan elk soort vis apart in de pan met klein beetje olie gaar. Maak elk keer de pan leeg in de grote mengkom.

Stap6

Giet kokend water over vermicelli laat even staan , doe in vergiet, en snij in kleine stukjes,doe die bij de vismix in mengkom ook de olijfen, citroensap en beetje sambal meng dooreen proef en kruid eventueel beetje bij naar smaak,laat volledig afkoelen.

Stap7

Deze vulling is voor 3 grote pastilla's ,ik heb 12 kleine rechthoekige pastilla's uitgekregen.
Ik heb aluminium bakjes gebruikt van action vind ze gemakkelijk om in te vriezen en je kan ze daarin ook afbakken.
Bakjes uitwassen afdrogen insmeren met boter en stukje bakpapier erin leggen.
Ik haal die s'morgens uit vriezer leg in koelkast en bak die s'avonds af in voorverwarmde oven op 200 gr +_10 min

Stap8

1 stuk fillodeeg erop 2de stuk in ander richting erop Omtrek van bakje insmeren 1 stuk fillodeeg in 2 plooien en erop leggen Vulling erin doen Dichtplooien en lichtjes insmeren Ander kant dichtplooien en lichtjes insmeren Volgende stuk dichtplooien en lichtjes insmeren

Eerst naar binnen plooien dan eerst linkse stuk naar binnenplooien dan de andere stuk tussen elk laagje dun insmeren Bovenkant goed insmeren en bakpapier erop leggen Steek elk bakje in plastiek zakje, Zo gaan ze in de vriezer, eenmaal bevroren stapel ik die op elkaar nemen dan weinig plaats in [method]

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(2.5 / 5)

2.5 5 2
Beoordeel dit recept

2 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.