Ingrediënten
- 400 gr bloem
4 eieren
150 gr suiker
2 zakjes vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
250 gr boter
150 ml melk
Snufje zout
Variatie 1:
1 el sinaasappelsap
Rasp van halve sinaasappelschil
Handje rozijnen
Variatie 2:
Rasp van halve citroenschil
1 el citroensap
Halve appel in blokjes
Variatie 3:
Gehakte pure chocolade
Werkwijze
Stap1
Mix de boter in de keukenmachine romig met de suiker en vanillesuiker. Voeg dan een voor een de eieren toe en mix die goed erdoor (de volgende pas erin doen als de eerste is opgelost). Meng bloem met bakpoeder en zeef het. Voeg de melk toe aan het boter-eimengsel en mix het goed erdoor. Dan bloem erbij en mixen tot een luchtig en dik beslag. Verdeel het in drieën en meng elk deel met een van de variaties. Doe het in tulbandvormpjes of in een muffinvorm en bak ze op 180 graden gaar in ongeveer 20-30 minuten (opletten dat ze niet verbranden).
Bestrooien met poedersuiker voor het serveren.