Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Mini Quiches met zalm

Mini Quiches met zalm

Deze mini quiches zijn zo heerlijk. Ze zijn ideaal voor de ramadan. Ook als ze koud zijn, zijn heerlijk van smaak. Je kan ook kipfilet gebruiken ipv zalm.

Een quiche is een hartige open taart, meestal gemaakt met een zanddeegbodem van bloem, water en boter. De vulling bestaat uit een luchtig opgeklopte mix van eieren en room. Hier worden dan vervolgens nog groenten, vlees of vis en meestal ook kaas aan toegevoegd. Quiche wordt meestal warm, maar ook wel afgekoeld opgediend.

De meest bekende quiche is de Quiche Lorraine, waarbij spek en kaas de hoofdingrediënten vormen. Een Quiche Alsacienne is een Quiche Lorraine met ui. Tarte flambée (Duits: Flammkuchen) is een met Quiche vergelijkbaar product, al lijkt Tarte flambée meer op pizza.

Quiche is afkomstig uit Lotharingen, wisselend een Duitse of een Franse streek. De verfranste naam is afgeleid van een woord uit de streektaal dat verwant is aan het Duitse woord Kuchen (koek).

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Dit alles mengen en een half uurtje laten staan. Je muffinvorm met bladerdeeg bedekken, zonder in te vetten en elk vormpje met een volle eetlepel vullen. Bestrooien met wat geraspte kaas en 30 min op 200 graden bakken, middelste richel. Succes!

Mobiele versie afsluiten