Ingrediënten
- - 1 pak loempiadeeg (40 vel)
- 350 gram amandelen (niet ontvellen)
- 1 soepkom suiker
- 3 eetlepels mazhar (oranjebloesemwater)
- 1 ei
- 2 eetlepels kaneel
- honing
- beetje sesamzaad om op het laatst te bestrooien
Werkwijze
Stap1
Maal de 350 gram amandelen met schil (niet te grof en niet te fijn).
Voeg 1 kom (van soep) suiker toe.
Doe er 1 ei bij.
Doe er 2 eetlepels kaneel bij en 3 eetlepels mazhar (oranjebloesemwater).
Met je hand goed door elkaar, het mengsel moet plakkerig zijn, is het niet plakkerig doe er dan beetje meer mazhar bij tot het wel plakkerig is.
Open 1 pak loempiadeeg (waaar 40 stuks in zitten), snij ze door de helft.
Ga met een kwastje het loempiavelletje bestrijken met ei. Leg de vulling in de lengte op de loempiavel.
Rol de loempiavel op en rol het vervolgens weer als een slak op:
Plak de uiteinde aan de onderkant en leg op een bakplaat, zo werk je ze allemaal af, en doe ze in een voorverwarmde oven op 220 graden.
Ondertussen warm je de honing op (niet koken!), zet de honing van het vuur.
Haal de mehensa uit de oven en doe ze in de honing. Dompel ze goed in de honing.
Laat ze even op een rooster uitlekken, strooi er sesamzaad overheen en leg ze in een papierenvormpje.
Ik heb ook nog foto’s van de bereidingswijze, die zal ik zsm plaatsen.
Mhansha – Mhancha – Mehancha, Mhensha, Mhencha