Mini lemsemmen – rghayef

2005-11-01
  • Opbrengst : 6 stuks
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Voor 6 stuks
  • - 350 gram meel
  • - 150 gram fijne smida, griesmeel
  • - zout
  • - ongeveer 250-300 ml water.
  • - olijfolie
  • - boter, (bona)
  • - smida
  • - zonnebloemolie

Werkwijze

Stap1

Vermeng het meel met de griesmeel en het zout.

Voeg beetje bij beetje water toe totdat je een stevig deeg hebt. Kneed dit zeker voor 5-10 minuten goed door.

Stop het deeg in een plastic zak en laat het net zo lang rusten als je zelf wilt. Ik laat het meestal een half uur.

Kneed het deeg nog even op een tafel voor 3 minuten.  Vorm gelijke bolletjes en leg deze op een ingevette ondergrond. Dek ze weer af met plastic en laat ze weer voor 10 minuutjes rusten.

Maak een papje van  2 eetlepels zonnebloemolie, 1 eetlepel olijfolie en boter.

Maak een bolletje rond en plat tot je de ondergrond kan zien. Bestrijk deze met een paar lepels boter(het papje).Strooi er een beetje griesmeel over.

Vouw dan de helft naar je toe en bestrijk deze weer met het papje en griesmeel.

Vouw de andere helft van je af en weer een beetje boter, en griesmeel. Nu vouw je de zijkanten naar binnen.

Vorm er zo vierkantjes van.

Leg elke vierkantje aan de kant en werk ze allemaal af.

Zet de pizzapan aan, op de laagste stand.

Maak het eerste vierkantje wat platter en bak deze in de koekenpan aan beiden kanten goudbruin.

Eet smakelijk

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.4 / 5)

4.4 5 43
Beoordeel dit recept

43 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (12)

  1. Geplaatst door Marisah aan 02-11-2005

    bedankt voor de duidelijke uitleg en exacte hoeveelheden :-)…

  2. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 02-11-2005

    graag gedaan, lieverd.

  3. Geplaatst door miss_cuisine aan 20-11-2005

    ZIJN HET KLEINTJS OF GROTE21

  4. Geplaatst door sjaahida aan 03-12-2006

    als ik lemsemen maak is de buitenkant heel erg knapperig en de binnenkant is nog zacht en niet zo droog als het hoort bak ik ze op te hoog vuur? help, ik heb het al 3 x geprobeerd en 3 x mislukt…

  5. Geplaatst door Samira82 aan 06-04-2007

    Ik maak het nu zonder vouwen. Ik doe dan wel wat gist bij het deeg. Gewoon paar keer uitrolen en dichtvouwen en dan rol ik het vrij dun uit (dikker dan normaal natuurlijk) en steek met een bakje een perfect rondje eruit en bak deze kort aan beide kanten. Is echt lekker en er zitten toch laagjes in ! Het bolt ook helemaal op tijdens het bakken. Handig voor mensen (zoals ik) die problemen hebben met gewone lemsemmen maken 😉

  6. Geplaatst door goudhaantje aan 05-10-2007

    Lemsemen moet je idd op laag vuur zeten.. anders gaat het aan de buitenkant te snel en is het binnen in nog niet goed gaar…

  7. Geplaatst door Houlandia aan 13-01-2008

    Salaamou 3aleikoum, ik ga het morgen maar weerproberen voor de 6e keer… (moe!) insha’Allah…

  8. Geplaatst door kadilin aan 13-01-2008

    salamo3eilkoem, ook ik heb jarenlang problemen gehad met het bakken nooit waren ze goed. Tot voor kort: ik doe er altijd een beetje gist bij, kneed het goed en maak er een lange rol van deze laat ik een half uurtje rijzen. Snijdt ze dan ik plakken en deze plakken rol ik met de deegroller heel dun , maak niet uit of ze goed rond of vierkant zijn. Besmeer ze met gesmolten boter en een beetje olie en vouw ze . Ik maak ze niet te groot en ik krijg nu eindelijk na vele jaren complimenten voor mijn bakkunst. Probeer het eens op deze manier.

  9. Geplaatst door shma1 aan 30-09-2009

    salaam alaykum mischien een stomme vraag maar hoe vou je ze precies ik heb ze nog nooit gemaakt en ik wil het zo graag een keer proberen

  10. Geplaatst door shma1 aan 30-09-2009

    aaaaaaaaa nou ik bak er echt helemaal niks van ik ga het volgende keer proberen met gist

  11. Geplaatst door TurkseMocro aan 15-11-2009

    ik heb die lemsemmen gemaakt qua smaak enso waren ze goed maar hoe ze eruit zagen hahaha dat was triest. maar ik moet wel zegge de laatste 2 zagen er wel goed uit:D thnx voor de recept…

  12. Geplaatst door Ikwilkoken aan 02-09-2010

    Hoe moet je zulke kleine maken ik bedoel dan het vouwen?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.