Ingrediënten
- - 250 g bloem
- 1 el bakpoeder
- 5 eieren
- klont boter
- 250 g fijne kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 snuifje zout
Werkwijze
Stap1
Verwarm de over voor op 180°.
- Smelt de boter au bain marie en voeg er al kloppend de suiker en vanillesuiker aan toe.
- Klop er vervolgens 4 eierdooiers en één heel ei aan toe (klopt beter). De overige eiwitten stijf kloppen.
- Klop het mengsel tot het licht geel wordt.
- Meng de bloem en het bakpoeder en roer er het eier-suikermengsel door. Tot slot ook nog de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig onder roeren (niet meer kloppen).
- Schep het deeg in mini-vormpjes (2/3 vullen) en plaats deze gedurende 20 minuten in de oven.
- Prik ter controle in het midden van de cakes, als deze proper blijft is het gebakje klaar.