Ingrediënten
- Benodigheden voor 20 hapjes
- 1 pakje bladerdeeg met 10 vellen
- kipfilet
- 1 paprika
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- halve tl kurkuma
- halve tl komijn
- halve tl chilipoeder
- beetje zout en peper,
- Paar takjes peterselie ( madhnouz)
Werkwijze
Stap1
Snijd de kipfilet in grove stukken en mix het in de keuken machine tot gehakt, dan snijd de ui en paprika in kleine stukjes.
Doe wat olie in een pan en bak de ui en paprika, voeg kort daarna het kipgehakt toe en rul het met een vork ( fijn pletten tot kleine stukjes) Voeg alle kruiden toe en roer alles door elkaar ook de knoflook, snijd een paar takjes peterselie en doe die erbij.
Ondertussen het bladerdeeg uit de vriezer, laat het een beetje ontdooien maar niet helemaal, snijd de plakjes door midden en doe wat van het mengel erin en duw het dicht met een vork. Het gaat het makkelijkst als je eerst alle kanten dichtmaakt op 1 na en dan de vulling erin doet en dan de laatste kant dicht maakt met een vork.
Lekker bij de Harira!! wasalaam