Ingrediënten
- 6 Bakvormpjes
6 bladerdeeg plakjes
2 appels
poedersuiker
2 tl kaneel
150 g rozijnen
1 ei
15 gram Dr. Oetker custard
0,3l melk
25 gram suiker
half zakje klopfix (zakje is 8 gram)
Werkwijze
Stap1
Laat de bladerdeeg ontdooien. Doe de bladerdeeg 'slim' in de vormpjes ( neem niet het midden van de bladerdeeg, maar de kant. Dan kan je de rest nog gebruiken zometeen) Snijd van de resterende bladerdeeg 36 strookjes. De strookjes zijn ongeveer 1 cm breed. De strookjes moeten straks kruislings over de bakvormpjes kunnen.
Meng de 25 gram suiker, 15 gram custard, 4 gram klopfix in een kommetje. Voeg er dan twee eetlepels melk bij en roer dit goed. Verwarm de resterende melk. Als de melk goed warm is, doe je het custardmengsel bij de melk. Breng het gehaal al roerend aan de kook. Laat het nog ca 5 minuten zachtjes doorkoken. Je moet er wel bij staan en steeds roeren ( het verbrandt snel)
Snijd de appels in blokjes. Doe ze in een kom. Doe de rozijnen en kaneel erbij. Meng het goed.
Als de custard klaar is, doe je in ieder bakje 1 a 2 eetlepels custard. Doe de appelblokjes erbij. Doe per bakje 6 strookjes bladerdeeg kruislings. De strookjes moeten aan de zijkanten van de bladerdeeg in het bakje vastzitten.
klop het eitje en smeer het over de stroken. strooi een beetje poedersuiker er over heen.
Dan kunnen ze in de oven op 200 graden ong 12 minuten. Kijk wel steeds of ze al een mooi kleurtje hebben