Mille feuille met banketbakkersroom
2005-10-18- Keuken: Franse, Marokkaanse, Nederlandse
- Gang:Dessert
- Vaardigheidsniveau: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 5m
Naar verluidt is de Mille feuille / tompoes voor het eerst gemaakt door een Amsterdamse banketbakker. Hij zou daarbij geïnspireerd zijn geweest door General Tom Thumb.
Ingrediënten
- Het deeg:
- - 500g meel
- - 250 ml water
- - 5 g zout
- - 750 g boter
- - Suiker
- - banketbakkersroom
- - siroop
- - gesmolten chocolade voor versiering
- - Nootjes (optioneel)
Werkwijze
Stap1
Meel + water heel goed kneden en platwalsen.
Belegen boter in het midden en vouwen de randen naar binnen.
Daarna kneden we het geheel goed samen ( dit herhaal je 3 keer)
en zo ziet d 'r uit
Maak met een vork gaatjes erin
Bestrooi het daarna met suiker
Doe dit in de oven 200c
Stap2
Haal je dit er uit om af te koelen, en snijd ze in reepjes
De harde randjes er af halen
Je doet daar overheen de banketbakkersroom
je legt de volgende verdieping en doe je het zelfde als wat boven staat
Tenslotte leg je daar de laatste plak overheen
Je smeert extra room aan de zijkanten
De boven kant met de siroop bestrijken
Vervolgens giet je daaroverheen gesmolten suiker overheen
Versier hem met chocola
Je kan de zijkantjes met nootjes versieren
Gemiddelde waardering
(3.6 / 5)
9 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee
Geplaatst door sihamkleuter aan 18-10-2005
dit lijk me echt moeilijk!!!
Geplaatst door oemnizar aan 18-10-2005
ja klopt,veel werk he, hahahahah.
Geplaatst door Jallie aan 18-10-2005
MashaAllah dat ziet er prachtig uit meid en lijkt mij ook idd een hoop werk.. netjes hoor:)
Geplaatst door soulfa aan 18-10-2005
ziet er heelijk uit, maar ik denk niet dat ik het ga maken.
Geplaatst door Nacira aan 18-10-2005
OOooooh wat lekker ik ben er gek op!!
Geplaatst door Nacira aan 18-10-2005
Belegen boter? Is dat halvarine?
Geplaatst door saadia29 aan 18-10-2005
hahah een echte kunstwerk.
Geplaatst door fati aan 18-10-2005
oemnizaar heb een vraagje u zei dat ik wij die 3 maal moeten herhalen ,dus we moeten die 750gr boter in 3 delen?is dat zo of niet?jzaki allah
Geplaatst door oortje31 aan 18-10-2005
ik wilde graag weten of je eventueel ook bladerdeeg kunt gebruiken of denk ik dan te makkelijk
Geplaatst door oemnizar aan 18-10-2005
Fati: nee, je moet alleen die deeg 3 keer herhalen, en heel goed kneden met de behulp van deegroller, en die boter hoef je hem niet te delen.
succes
Geplaatst door oemnizar aan 18-10-2005
oortje31: je kan ook gewoon bladerdeeg gebruiken, maar van een velletje haal je er twee door deze in de oven op te warmen, tot hij goudbruin word, door de helfd te snijden, EN DIT VELLETJE UITELKAAR TE HALEN. DIT IS MIJN TRUKJE;).
Ik hoop dat je mij begrijpt wat ik bedoel.
Succes
Groetjes
Geplaatst door sushimoon aan 06-11-2005
je kunt ook alle werk achterwege laten en in de supermarkt zon pakket kopen om tompoes te maken , maar in plaats van twee bladerdeeg, gebruik je er drie per gebak. Zit bladerdeeg, room en glazuur in het pakket!!
Geplaatst door prinses nisrin aan 30-11-2005
wat heerlijk zeg!!!! ik ga hem een keer proberen ik laat het je horen als het is gelukt. liefs nisrin…
Geplaatst door cookiemam aan 02-03-2007
dames,waarom zie ik de fotos niet en jullie wel????????????
Geplaatst door sjaahida aan 03-03-2007
een troost ik zie ze ook nie
Geplaatst door nadina23 aan 26-09-2008
hoi mensen
ik zie de foto afbeelding niet
hoe komt dat ? help
Geplaatst door najelm aan 19-10-2008
het lijkt echt heerlijk, maar spijtig zie ik ze ook niet. :s
Geplaatst door Lalakifech aan 05-04-2009
Hmm, het “leest”heerlijk krijg er nu al trek in, zo op de vroege ochtend hihi.
Kan je ze svp opnieuw plaatsen
Alvast bedankt
Geplaatst door kiki1234 aan 08-04-2009
kan je svp een foto plaatsen als jet kan 😛
Geplaatst door karima4life aan 19-09-2009
jaa voor mij ook alsjeblieft
Geplaatst door assia7 aan 06-12-2010
hmmmmmmmmmmmmmm
Geplaatst door Pixie aan 22-05-2019
Welke siroop bedoel je juist?