Mhansha met visvulling recept met bereidingsfoto’s
2018-01-11- Keuken: Marokkaanse
- Gang:Hoofdgerecht
- Vaardigheidsniveau: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
Het recept van Mhansha met visvulling. Je kan verschillende soorten gebruiken. De vulling is dezelfde als die van Bestilla. Kijk wat jij of je bezoek lekker vindt. Ik heb inktvis, zeevruchten, kabeljauwfilet en garnalen gebruikt.
Ingrediënten
- - inktvis (calamaris)
- - Een zakje van 500 gr. zeevruchten.
- - kabeljauwfilet
- - garnalen
- - mihoen
- - Filodeeg
- - 3 uien
- - 2 rode paprika's
- - 1 groene paprika
- - peterselie
- - een paar takken koriander
- - paprikapoeder
- - zout
- - 1 eetl. ras el hanout
- - champignons in hele kleine stukjes
Werkwijze
Stap1
Doe alle groenten in de pan en laat ze goed bakken neem een aparte koekenpan en bak de garnalen en de inktvis goed als ze bijna goed gebakken zijn doe dan de kabeljauw erbij ( die bakt snel dus vandaar als laatste)
Stap2
Zet nu de mihoen in gekookt water. Heel even.
Stap3
Meng nu de mihoen en de vis met de groenten in de pan. Als het afgekoeld is. Zet je het in een vergiet het moet echt heel droog zijn...
Stap4
Dan begin je met de filodeeg uit te rollen... Ik doe altijd 2 vellen op elkaar en rijk besmeren met olie. Vervolgens dan rol ik het op ! Let op het moet strak opgerold worden, anders valt alles eruit... Dit is niet de bedoeling.
Stap5
En dan zet je het op een bestillablik die je hebt, voorzien van een bakpapiertje. .. Je begint van boven naar beneden, een soort spiraal maak je zeg maar....
Stap6
Als laats doe je olie, goed besmeren op de spiraal. Je bakt het dan op 160 graden een uurtje ongeveer.
Stap7
Als je het uit de oven haal kan je het versieren met garnalen en peterselie en citroen.
Geloof me is heerlijk! Succes als er vragen zijn dan hoor ik het graag.
Gemiddelde waardering
(5 / 5)
1 keer beoordeeld