Enchiladas is een traditioneel Mexicaans deeggerecht, dat bestaat uit maïstortilla, die wordt bedekt met een saus van tomaat en rode peper. Een enchilada wordt doorgaans gevuld met een combinatie van vlees, kaas, bonen, aardappelen en groenten, en wordt traditioneel geserveerd met guacamole of salsa-saus.
Een enchilada wordt opgerold gepresenteerd. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een quesadilla (een ander op tortilla gebaseerd Mexicaans gerecht), welke wordt gevouwen.
Het woord enchilada is afkomstig van het voltooid deelwoord van het Spaanse werkwoord enchilar dat ’toevoegen of decoreren met chilipeper’ betekent.
Kip met veeeeeel kaas!
Ingrediënten
- - pak tortilla vellen
- - 400- 500gr kip
blokje kippenbouillon- - bak Crème fraîche
- - 3 blikjes tomatenpuree
- - zakje burrito kruiden (ik gebruik altijd het merk santa maria)
- - 3 tomaten
- - teentje knoflook
- - rode peper (vers of uit een pot maakt niet uit)
- - kaas
Werkwijze
Stap1
Laat het water koken met een blokje kippenbouillon. Maak de kip schoon en laat het ongeveer 15- 20min koken tot het van binnen ook goed gaar is.
Meng de tomatenpuree en de burrito kruiden en snijd de tomaten, pepers en knoflook.
Stap2
Bestrijk een ovenschool met cremefraiche en haal de kip uit het water en snijd het in reepjes. Bestrijk dan een tortilla vel voor de helft met de tomatenpuree en de andere helft met goede laag cremefraiche. Leg de reepjes kip en groenten erop doe er wat kaas bij. Rol de tortilla op en leg het in de ovenschaal. Bestrijk de tortilla dan aan de buitenkant ook met cremefraiche en herhaal dit totdat de schaal goed vol is.
Stap3
Gooi een paar eetlepels van de kippenbouillon over de tortillas en leg dan de kaas erop. Er mag flink wat kaas overheen! Je kan elke kaas gebruiken ook restjes het maakt niet uit. Zet dit dan ongeveer 30 minuten in de oven op ongeveer 180c totdat de kaas goed gesmolten is en een beetje bruin.
Je kan ook andere groente gebruike. Is maar net wat je lekker vind.