Mexicaanse Enchiladas met kip en veel kaas
2008-10-08- Keuken: Mexicaanse
- Gang:Hoofdgerecht
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 30m
- Kooktijd : 30m
Enchiladas is een traditioneel Mexicaans deeggerecht, dat bestaat uit maïstortilla, die wordt bedekt met een saus van tomaat en rode peper. Een enchilada wordt doorgaans gevuld met een combinatie van vlees, kaas, bonen, aardappelen en groenten, en wordt traditioneel geserveerd met guacamole of salsa-saus.
Een enchilada wordt opgerold gepresenteerd. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een quesadilla (een ander op tortilla gebaseerd Mexicaans gerecht), welke wordt gevouwen.
Het woord enchilada is afkomstig van het voltooid deelwoord van het Spaanse werkwoord enchilar dat ’toevoegen of decoreren met chilipeper’ betekent.
Kip met veeeeeel kaas!
Ingrediënten
- - pak tortilla vellen
- - 400- 500gr kip
blokje kippenbouillon- - bak Crème fraîche
- - 3 blikjes tomatenpuree
- - zakje burrito kruiden (ik gebruik altijd het merk santa maria)
- - 3 tomaten
- - teentje knoflook
- - rode peper (vers of uit een pot maakt niet uit)
- - kaas
Werkwijze
Stap1
Laat het water koken met een blokje kippenbouillon. Maak de kip schoon en laat het ongeveer 15- 20min koken tot het van binnen ook goed gaar is.
Meng de tomatenpuree en de burrito kruiden en snijd de tomaten, pepers en knoflook.
Stap2
Bestrijk een ovenschool met cremefraiche en haal de kip uit het water en snijd het in reepjes. Bestrijk dan een tortilla vel voor de helft met de tomatenpuree en de andere helft met goede laag cremefraiche. Leg de reepjes kip en groenten erop doe er wat kaas bij. Rol de tortilla op en leg het in de ovenschaal. Bestrijk de tortilla dan aan de buitenkant ook met cremefraiche en herhaal dit totdat de schaal goed vol is.
Stap3
Gooi een paar eetlepels van de kippenbouillon over de tortillas en leg dan de kaas erop. Er mag flink wat kaas overheen! Je kan elke kaas gebruiken ook restjes het maakt niet uit. Zet dit dan ongeveer 30 minuten in de oven op ongeveer 180c totdat de kaas goed gesmolten is en een beetje bruin.
Je kan ook andere groente gebruike. Is maar net wat je lekker vind.
Gemiddelde waardering
(4.6 / 5)
16 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door karima2898 aan 22-10-2008
zozo dat ziet er lekkerrrrr uit!!
Geplaatst door bloemetje* aan 26-10-2008
Wie heeft het al eens uitgeprobeerd ?
Geplaatst door hmgsantwerpen aan 14-11-2008
heeft iemamd het al gemaakt en hoe smaakt het want het zit er erg lekker uit
Geplaatst door Patries aan 03-12-2008
nou ik maak dit vaak, want het is veel dus je kan het de dag erna nog eten 🙂 het is echt heeeeel lekker..
Geplaatst door ihayat aan 05-01-2009
een vraag. Jij geeft aan alleen wat kaas en kipb strooien. Maar op het plaatje lijkt het alsof er ook tomatenpuree op gesmeerd is en dan de kaas. Klopt dit?
Geplaatst door ma3asalaam aan 29-04-2009
Assalaamoe 3alaikoum! Ik heb dit vandaag gemaakt, maar ik vond de tomatensaus (van 3 kleine blikjes tomatenpuree) te sterk. Verder was het heerlijk, dus volgende keer vervang ik de tomatenpuree voor 1 pakje tomatensap. Daarna als tip: voeg wat mais of andere groente toe.. Heerlijk! wa3alaikoum assalaam!
Geplaatst door Patries aan 07-05-2009
ma3asalaam: Goed om te horen dat het smaakte!! 🙂
ihayat: je kan de tomatenpuree of tomatensap ook als saus erover heen gieten is net wat je lekker vind!
Geplaatst door Lalakifech aan 05-06-2009
Ziet er overheerlijk uit Massalah.
Geplaatst door PrincessChida aan 02-12-2009
ziet er heerlijk uit!