Melui (opgevouwen pannenkoek)

2007-04-04
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 750 gram bloem
    zout
    lauwwarm water
    olie
    boter

Werkwijze

Stap1

Roer de bloem met zout door elkaar. Giet al roerend water erbij. Kneed het deeg tot het glad en soepel is. Vorm hiervan balletjes ter grootte van een manderijn. Leg ze op een vlakke, ingevette ondergrond. Druk ze plat en duw de plakjes met een geoliede hand uit tot zeer dunne plakken.

Vouw deze aan alle zijden naar binnen zodat er vierkantjes ontstaan.

Bak de pannekoeken met boter in een marokkaanse koekenpan (farah) of een gewone koekenpan en vet hem telkens opnieuw in.

Seveer de melui met honing of suiker.

Cool

Ik hoop dat het jullie lukt…

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Recept categorie:
Ingrediënten: , , , , , ,
Gerelateerde recepten:
  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (11)

  1. Geplaatst door sjaahida aan 04-04-2007

    dat heet toch lemsemen? die ronde is toch melui? of heb ik het nou verkeerd begrepen?

  2. Geplaatst door miss ikkie aan 05-04-2007

    bij ons (stam) is lemsemen en melui gewoon het zelfde. maar misschien is het weer bij iedereen anders.

  3. Geplaatst door sjaahida aan 05-04-2007

    oki thanx 4 the info

  4. Geplaatst door sousi aan 05-04-2007

    lemsemen vouw je anders en melui vouw je weer heel anders

  5. Geplaatst door sousi aan 05-04-2007

    je kan het op de foto zien

  6. Geplaatst door sousi aan 05-04-2007

    raar ???? dat me naam er niet bij staat

  7. Geplaatst door Samira82 aan 06-04-2007

    melwie is rond en gemaakt van gedraaide slierten 😉
    Dit is meer lemsemmen maar dan met alleen bloem.

  8. Geplaatst door sjaahida aan 06-04-2007

    ja toch ? dat d8 ik dus ook hihih maar ja what’s in a name… als het maar lekker is 😉

  9. Geplaatst door Samira82 aan 10-04-2007

    Precies 😉

  10. Geplaatst door milka aan 30-08-2008

    kan iemand mij vertellen waarom het geheel zo krokant wordt?!?!? what did I do wrong?…

    Misschien hoort het wel zo hoor, dat kan ook…

    En is er iemand die me kan vertellen hoe die soort pannenkoek heet opgenouwd uit verschillenbde laagjes deeg? Ook zoet?

  11. Geplaatst door bina aan 22-03-2009

    lekker

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.