Meloui – melwi ronde msemmen van griesmeel met bereidingsfoto’s
2013-03-25- Keuken: Marokkaanse
- Gang:Ontbijt
- Vaardigheidsniveau: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 45m
Het recept van hoe je Meloui / Melwi of ronde msemmen kunt maken. Dit recept heb ik al een paar jaar van mama en ze zijn echt een succes! Als je er handig in wordt, kan je ze ook vullen met kip of spinazie. Voor dit recept gebruik je alleen smida (griesmeel), dus geen bloem. Dit is een apart gevalletje. Je moet blijven kneden tot het een deeg vormt, niet lang hoor. Na een paar minuten heb je al een deegbal en dan hoor je nog even te blijven kneden. Als je ze eenmaal maakt wil je geen andere meer!
Ingrediënten
- - Fijne Smida, ongeveer 400 gr ( fijn griesmeel)
- - zout
- - wat droge gist ( half theelepeltje)
- - lauw water
- Verder:
- - zonnebloemolie
- - boter
Werkwijze
Stap1
Neem eerst fijne smida, zout, droge gist en lauw water. Dit alles kneden, heeeeeeeeeeeeel goed kneden. Je mag geen korreltje smida meer voelen.
Stap2
Vervolgens in balletjes verdelen, deze invetten met wat olie/boter mengsel en laten rusten.
Stap3
Daarna de meloui vouwen, Tijdens het vouwen deze met ongesmolten boter besmeren en besprenkelen met olie.
Stap4
Na het vouwen nog eens laten rusten ( anders gaat het deeg scheuren als je het platdrukt). Als het deeg een beetje uitgerust is, druk je alle rolletjes een voor een plat en natuurlijk mooi rond 🙂
Stap5
Vervolgens bak je ze een voor een af in een pan.
Gemiddelde waardering
(3.6 / 5)
9 keer beoordeeld