Mehancha met amandelen

2005-10-08
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - Pak filodeeg
    - Kom amandelen gepeld en gebakken grof gemalen.
    - Kom walnoten grof gemalen
    - Kom sesamzaad helft gemalen helft niet
    - 2 theelepels mazhar
     - Halve kom gemalen suiker
    - 150 gr gesmolten boter
    - 2 Theelepel's kaneel
    - lepel honing.
    - Pot honing en mazhar.
    - Wat geschaafde amandelen voor eroverheen.

Werkwijze

Stap1

Je gaat de amandelen en walnoten en sesamzaad malen, helft van sesam niet, doe je in een bak, Doe de gemalen suiker erbij, en 2 th mazhar, gesmolten boter, kaneel en een lepel honing. Dit goed mengen met mekaar en zet je ff apart..

Vervolgens pak je 2 vellen filodeeg, die besmeer je met wat boter, dan leg je wat mengsel erop en dan ga je rollen en als een slak oprollen. Zo ga je door tot je mengel op is. Dan in oven op 180 gr tot ze bruin en krokant zijn.

Ondertussen warm je de honing op met eetlepel mazhar en daar doe je ze even in leggen en dan eruit en bestrooien met de amandel schaafsel..

Ik heb ook mini’s gemaakt die zien er leuker uit maar zijn wel moeilijker te maken!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.8 / 5)

4.8 5 4
Beoordeel dit recept

4 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (5)

  1. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 11-10-2005

    lekker!!!
    Ceuta, je bent een schat!

  2. Geplaatst door prinses nisrin aan 19-10-2005

    wat heerlijk! jullie zijn erg goed! ik begin al fan van jullie te worden! vraag: hoeveel gram is een kom? ik heb verschillende komen maar weet niet welke ik moet gebruiken alvast bedankt! liefs Nisrin…

  3. Geplaatst door zahra_i aan 28-10-2005

    he dame die mini moet je filodeeg in 2 snijden?? of hoe moet je het doen

  4. Geplaatst door libeluli aan 02-01-2007

    SALAM CEUTA, HOEVEEL KOMEN HIER UIT, IK HEB NOG NOOI TMET FILODEEG GEWERKT,HIHI IK BEN LATINAMOSLIMA DUSSSSS…WIE O WIE KAN ME HELPEN…DIKKE KUS ALVAST BEDANKT ALEIKOUM SALAM

  5. Geplaatst door Meskiena aan 15-09-2009

    heb je ook het recept van deze mhancha met een vulling van amandel en kokos?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.