Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Medfoena

Medfoena

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

De shorbaat met gesmolten boter natmaken en laten stomen. Je moet uitkijken dat je ze niet heel lang laat stomen. Elke 10 min. ff controleren.

Amandelen koken, pellen en bakken in olie. Daarna fijnmalen.

Gele rozijnen ff koken in water of laten stomen tot ze zacht zijn.

De kip schoonmaken en het vel weghalen en in kleine stukjes snijden. In een grote pan doen met een beetje olijvenolie laten bakken.

De uien fijn snipperen en bij de kip toevoegen. Laat het ff een tijdje bakken en voeg kruiden (kerrie, zwarte peper, zout, saffraan, gember, rode peper), qasboer/ma3dnoes en tomaten (in stukjes gesneden) bij. Het geheel laten koken en voeg een limonadebeker water bij.

Als de kip gaar is dan moet er haast geen jus (marqa) zijn overgebleven in de pan. Je hebt dan een lekkere saus van tomaten en uien. Haal alleen de kip uit de pan en pluk het in kleine stukjes. De botjes gooi je weg.

Als je klaar bent voeg je de stukjes kip bij de uien en tomaten. Pak een grote bord en doe de kip met uien en tomaten in het midden.

Voeg de shorbaat erbij met de rozijnen. Daarna bestrooi je het met amandelen, kaneel en suiker.

Waarschuwing: De kip moet echt geen jus (Marqa) bevatten als je ‘m opdient.

Mobiele versie afsluiten