Tajine.NL – Marokkaanse recepten

M’chekla

M'chekla

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Zeef het meel boven een kom en meng het met het zout. Maak een kuiltje in het midden en doe hierin de gesmolten margarine, suiker en eierdooier. Wrijf er met de handen erdoorheen, zodat het meel de vet opneemt van de margarine. Kneed het deeg door geleidelijk oranjebloesemwater toe te voegen. Blijf kneden totdat je een glad en een makkelijk te bewerken deeg hebt verkregen. Bedek het met een theedoek en laat het enkele momenten rusten.

Intussen bereidt je de vulling voor, meng in een beslagkom de fijngemalen noten, de suiker en de vanillesuiker. Voeg de eieren daarna toe. Meng alles goed door elkaar totdat je een stevige mengsel (deeg) krijgt.

Neem het deeg en rol het uit met behulp van een deegroller tot een dikte van 2 mm. Doe hetzelfde met de vulling.

Snijd met behulp van een theeglas cirkels uit het deeg en de vulling. Zet een cirkel vulling op een cirkel van het deeg en leg daarop weer een cirkel van het deeg (deeg, vulling deeg).

Met behulp van een keukentang (nekkach) knijp de omtrek van elke cirkel. Zet in het midden van elk koekje een amandel. Zet de koekjes op een bestoven bakplaat in een voorverwarmde oven op 200 C en laat ze ongeveer 20 minuten bakken. Haal ze daarna uit de oven. Dompel ze eventueel direct in de honing (dat even verwarmd is met de oranjebloesemwater). Zet de koekjes in papieren vormpjes.

Ik heb deze recepten via een vriendin langs mail doorgestuurd gekregen en wou ze met jullie delen aangezien het suikerfeest er aankomt.

Smakelijk

Mobiele versie afsluiten