Recept van de Marokkaanse Visbestilla. Pastila (ook wel bestilla) is een Marokkaans gerecht dat wordt gemaakt van filodeeg en verschillende vullingen kan hebben. Het is een soort hartige taart. De meest voorkomende vullingen zijn die van duif of kip met amandelen, en die met vis en zeevruchten. De pastilla wordt na het vullen afgebakken in de oven. Pastila is een feestelijk gerecht en wordt daarom vaak geserveerd voor gasten en op feestelijke gelegenheden zoals bruiloften en geboortefeesten.
Ingrediënten
- Voor 1 bestilla
- - 400 gr visfilet ( heb zelf kabeljauw en roodbaars genomen)
- - 300 gr garnalen
- - 100 gr mosselen
- - een zakje voorgesneden paprika ( 300 gr)
- - 1 prei in ringetjes
- - 1 ui fijngehakt
- - 2 teentjes look geperst
- - harissa
- - Kosbar en ma3dnous ( fijngehakt)
- - 1 visbouillonblokje
- - sap van een halve citroen
- - 1 theeglas olie ( mengeling van witte en olijfolie)
- - zout en peper,
- - verse gember
- - paellakruiden ( Ducros)
- - 100 gr mihoen
Werkwijze
Stap1
Doe de olie in een pan en voeg hierbij de ui, look, prei en paprika. Even aanbraden.
Daarna het bouillonblokje, citroensap, harissa, verse gember en de kruiden. Laat dit gedurende een 20 min pruttelen op een zacht vuurtje.
Stap2
Snijd de vis in kleine stukjes. Neem wat van de marinade en doe deze in een pan en bak je visblokjes hierin. Als de vis gebakken is voeg je de mosselen toe. Nog 5 min verder bakken en vuur afzetten. Leg nu de garnalen erin en schep ze om.
Stap3
Leg de mihoen voor een paar minuten in kokend water en laat deze goed uitlekken. Snijd de fijn met een mes of knip ze fijn. Meng ze samen met de vis
Stap4
Laat de groenten marinade even uitlekken en vang de saus op.
Meng de groenten met het vis-mihoenmengsel.
Stap5
Maak nu je bestilla.
Leg een filodeeg in een ingevette bakvorm. Besmeren met boter/olie mengsel en herhaal dit 4X, je bestilla vullen en wat lepels van je saus erop. Bedekken met filodeeg, 4X en besmeren met boter/olie en afbakken in de oven.