De Marokkaanse visbestilla is een heerlijke combinatie van zachte visvulling en knapperig filodeeg, perfect voor feestelijke gelegenheden of een bijzondere maaltijd. Deze bestilla, rijk aan kruiden en zeevruchten, is een verfijnde culinaire traditie die vaak bij speciale gelegenheden wordt geserveerd. Met deze eenvoudige stap-voor-stap instructies maak je zelf een authentieke Marokkaanse visbestilla, een gerecht dat je smaakpapillen zal verrassen.
Ingrediënten
- 500 g witvisfilet (bijv. kabeljauw)
- 200 g garnalen, gepeld
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 100 g vermicelli (gekookt en afgekoeld)
- 2 el peterselie, fijngehakt
- 2 el koriander, fijngehakt
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1/2 tl kurkuma
- 1/2 tl cayennepeper
- Sap van 1 citroen
- 2 el olijfolie
- 1 pak filodeeg
- 100 g boter, gesmolten
- 1 ei, losgeklopt
Werkwijze
Stap1
Bereid de vulling:
Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de kruiden (paprikapoeder, komijn, kurkuma, cayennepeper) toe en roer goed door.
Stap2
Kook de vis:
Voeg de witvisfilet en garnalen toe aan de pan. Bak tot ze gaar zijn. Breek de vis in kleine stukjes met een houten lepel.
Stap3
Meng de vulling:
Voeg de gekookte vermicelli, peterselie, koriander en citroensap toe aan de pan. Meng goed en laat afkoelen.
Stap4
Bereid het deeg:
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ronde bakvorm in. Bekleed de bakvorm met filodeeg, waarbij je elke laag insmeert met gesmolten boter. Laat het deeg over de randen hangen.
Stap5
Vul de bestilla:
Schep de visvulling in de beklede vorm. Vouw de randen van het filodeeg over de vulling en dek af met extra filodeeg. Smeer de bovenkant in met losgeklopt ei.
Stap6
Bak de bestilla:
Bak de visbestilla in de oven gedurende 30-40 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is.
Stap7
Serveer:
Laat de bestilla iets afkoelen, snijd in stukken en serveer warm.
Serveer tip:
Serveer de visbestilla met een frisse salade van komkommer, tomaat en munt voor een perfect uitgebalanceerde maaltijd.