Marokkaanse Visbestilla

2024-11-21
  • Opbrengst : 1 grote bestilla
  • Porties : 6-8 personen
  • Bereidingstijd : 30m
  • Kooktijd : 40m
  • Klaar in : 1m
Beoordeel dit recept:

De Marokkaanse visbestilla is een heerlijke combinatie van zachte visvulling en knapperig filodeeg, perfect voor feestelijke gelegenheden of een bijzondere maaltijd. Deze bestilla, rijk aan kruiden en zeevruchten, is een verfijnde culinaire traditie die vaak bij speciale gelegenheden wordt geserveerd. Met deze eenvoudige stap-voor-stap instructies maak je zelf een authentieke Marokkaanse visbestilla, een gerecht dat je smaakpapillen zal verrassen.

Ingrediënten

  • 500 g witvisfilet (bijv. kabeljauw)
  • 200 g garnalen, gepeld
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 100 g vermicelli (gekookt en afgekoeld)
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 2 el koriander, fijngehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl cayennepeper
  • Sap van 1 citroen
  • 2 el olijfolie
  • 1 pak filodeeg
  • 100 g boter, gesmolten
  • 1 ei, losgeklopt

Werkwijze

Stap1

Bereid de vulling:
Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de kruiden (paprikapoeder, komijn, kurkuma, cayennepeper) toe en roer goed door.

Stap2

Kook de vis:
Voeg de witvisfilet en garnalen toe aan de pan. Bak tot ze gaar zijn. Breek de vis in kleine stukjes met een houten lepel.

Stap3

Meng de vulling:
Voeg de gekookte vermicelli, peterselie, koriander en citroensap toe aan de pan. Meng goed en laat afkoelen.

Stap4

Bereid het deeg:
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ronde bakvorm in. Bekleed de bakvorm met filodeeg, waarbij je elke laag insmeert met gesmolten boter. Laat het deeg over de randen hangen.

Stap5

Vul de bestilla:
Schep de visvulling in de beklede vorm. Vouw de randen van het filodeeg over de vulling en dek af met extra filodeeg. Smeer de bovenkant in met losgeklopt ei.

Stap6

Bak de bestilla:
Bak de visbestilla in de oven gedurende 30-40 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is.

Stap7

Serveer:
Laat de bestilla iets afkoelen, snijd in stukken en serveer warm.

Serveer tip:
Serveer de visbestilla met een frisse salade van komkommer, tomaat en munt voor een perfect uitgebalanceerde maaltijd.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Eiwitten

    25 g
  • vetten

    18 g
  • koolhydraten

    32 g

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.