Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Marokkaanse visballetjes (dorma)

Marokkaanse visballetjes (dorma)

Rijstbal gemengd met visfilet in tomatensaus.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

- Snij de ui in kleine bokjes en bak die in olijfolie in de pan, voeg de rode paprika toe, het moet ook in blokjes
- Voeg er dan ongeveer 300ml tomatensaus toe en de peterselie.
- Zet al de kruiden en de bouillon blokjes er bij
- Voeg 1L water toe en laat het op een laag vuurtje koken.
- Mix het vis fijn in een mixer of blender ( een beetje zoals gehakt)
- Zet de rijst en de "gehakte vis" in een beslagkom, voeg olijfolie toe, kruiden, peterselie en meng het heel goed,
- Rol het in de vorm van balletjes (je mag kiezen hoe groot).
- Zet de balletjes in de saus en laat het ongeveer 15min koken.
- Laat het 20min rusten zodat het rijst intrekken.
 
KLAAR!

Mobiele versie afsluiten