Ik had al tijden geen echte Marokkaanse Tajine met vlees en groenten meer gemaakt, dat wil zeggen, in een tajine. Wel in een pan, maar dat is toch net even anders.
Ingrediënten
- - 1 kilo lams-, kalfs- of rundvlees met bot
- - 1 grote ui
- - 1 tomaat
- - Paar takjes verse peterselie en koriander
- - Olijfolie
- - 1 tl zout
- - 1 tl zwarte peper
- - 1 tl kurkuma
- - 1 tl gember
- - 1 tl paprikapoeder
- - 1/2 tl komijn
- - 1 courgette
- - 2 wortels
- - 5 aardappels
- - Olijven
Werkwijze
Stap1
Laat het vlees door je slager in grove stukken snijden, doe geen kleine blokjes of vlees zonder bot, dat maakt het gerecht heel anders en minder mals. Laat er ook wat stukken vet aan zitten, die zorgen voor smaak!
Stap2
Rasp de ui en tomaat en snijd de peterselie en koriander fijn. Verhit wat olijfolie in je tajine en bak de stukken vlees aan beide zijden mooi bruin. Voeg dan de ui, tomaat en kruiden toe en meng even goed. Doe de deksel op de tajine en laat op laag vuur een minuut of 10 stoven.
Stap3
Kook ondertussen water. Voeg kokend water toe aan het vlees tot het net niet onder staat (zal dit volgende keer even afmeten). Breng aan de kook en zet dan op laag vuur op een sudderplaatje voor een uur of anderhalf.
Stap4
Was, schil en snijd dan de groenten en leg die op het vlees. Bestrooi met wat zout en peper en zet de deksel weer op de tajine. Laat dit in ongeveer een half uurtje gaar worden. Voeg dan de olijven toe en garneer met nog wat vers gesneden kruiden. Lekker met warm Marokkaans brood.