Recept van grote Marokkaanse Tajine met visballetjes
2017-12-06- Keuken: Algerijnse, Mediteraanse
- Gang:Hoofdgerecht
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 5 personen
- Bereidingstijd : 20m
- Kooktijd : 30m
- Klaar in : 60m
Deze grote Marokkaanse Tajine met visballetjes is voor ongeveer 5 personen. Maak eerst de visfilet klaar voor je aan jouw tajine begint.
Ingrediënten
- Benodigdheden voor een grote tajine:
- - 4/5 middelgrote aardappels (elke aardappel door 4 delen)
- - 1 ui fijn gesneden
- - Scheutje olijfolie
- - Scheutje zonnebloemolie
- - 1 tomaat in blokjes gesneden
- - Erwten of andere groente die je lekker vind
- - 1 tl kurkuma
- - 1 tl komijn
- - 1 tl paprikapoeder
- - Ietsje peper
- - Zout
- - 1 visbouillonblokje
- - Paar takjes fijn gesneden koriander
- Voor visballetjes heb je nog het volgende nodig:
- - 4/5 visfilet ik heb hier Alaska filet gebruikt, snij dit in kleine blokjes ik knip dat klein met een schaar.
- - 1 tl kurkuma
- - 1 tl komijn
- - 1 tl paprikapoeder
- - 1 tl gedroogde peterselie
- - Ietsje peper
- - Zout
- - Scheutje zonnebloemolie
Werkwijze
Stap1
Doe alle ingrediënten van visballetjes (visfilet, kurkuma, komijn, paprikapoeder, gedroogde peterselie, peper, zout en scheutje zonnebloemolie) in een kom en pureer het met een staafmixer. Zet het in de koelkast tot je het nodig hebt voor de tajine. Maak er dan balletjes van.
Stap2
Doe de olie in een tajine en bak daarin ui en aardappels voor een paar minuten met deksel op de tajine.
Stap3
Roer het daarna goed om en doe er dan tomatenstukken, bouillon en kruiden bij. Roer het weer goed om en doe er een theeglaasje water bij ongeveer 150 ml. Leg visballetjes in de tajine en groentes die je lekker vind. Ik heb erwten alleen gedaan. Laat het voor ongeveer 10 minuten koken doe er dan olijven bij, laat het dan nog voor 10 minuten koken. Visballetjes en de meeste groentes zijn snel gaar dus voor dit gerecht hoef je niet lang in de keuken te staan.
Gemiddelde waardering
(2.7 / 5)
6 keer beoordeeld