Marokkaanse Msemmen zijn een Maghrebijn lekkernij. Het is een soort van kruising tussen een brood en een pannenkoek.
Ingrediënten
- - een kom = maakt niet uit welke
- - 2 kommen bloem
- - een halve kom griesmeel
- - 2 kleine lepels bakpoeder
- - 3 kleine lepels zout
- - 2 kleine lepels broodgist
- - zonnebloemolie
- - boter
- - griesmeel
Werkwijze
Stap1
Je pakt een kom (maakt niet uit welke), je vult je kom 2 keer met bloem en een halve met griesmeel. Doe 2 kleine lepels bakpoeder, 3 kleine lepels zout en 2 kleine lepels broodgist erbij. Alles mengen met lauw water tot een soepel deeg, hangt af welke kom je gebruikt hebt. 30 min laten staan en weer even kneden.
Stap2
Na 10 min een slang maken en bollen ter grootte van mandarijn.
Stap3
Mengsel van olie en en gesmolten boter maken en bollen uitrollen zoals op foto plooien en met griesmeel strooien. Een kwartier laten staan en uw klein vierkant groter maken en in warme pan