Deze kipovenschotel is een leuke variant op bijvoorbeeld een tajine of marmita. Ik noem dit zelf een Marokkaanse ovenschotel, omdat ik Marokkaanse kruiden gebruik en omdat je het eet met Marokkaans brood. Je huis vervult zich met een heerlijke geur als dit in de oven staat. En het resultaat is een heerlijk gekruide schotel met groenten en kip.
Gebruik geen voorgekookte aardappelschijfjes uit de supermarkt, die zijn veel minder lekker en na 3 uur in de oven zijn ze nog niet gaar. Doperwten gebruik ik altijd uit de diepvries, nooit uit blik of pot. Je kan ze soms ook vers kopen bij Marokkaanse winkels, die zijn nog veel lekkerder!!
Ingrediënten
- - 10 kleine kippenpootjes (borrelpootjes)
- - 1 rode puntpaprika, in ringen
- - Halve groene paprika, in stukjes
- - Een handje doperwten
- - 1 winterwortel in plakjes
- - 500 gr aardappels, geschild en in plakken
- - 1 tomaat, geschild en in stukjes
- - 2 teentjes knoflook (of 1 tl knoflook)
- - Paar takjes platte peterselie, fijngesneden
- - 1 tl Zout
- - 1 tl Zwarte peper
- - 1 tl Paprikapoeder
- - 1 tl Kurkuma
- - 1 tl Komijn
- - 1/2 tl Gemberpoeder
- - Olijfolie
Werkwijze
Stap1
Maak de kippenpootjes goed schoon. Kook de aardappel- en wortelschijfjes in water voor ongeveer 3 minuten en giet af. Meng met de andere groenten. Maak een marinade van de kruiden, uitgeperste knoflook/knoflookpoeder en olijfolie. Meng de helft door de groenten en de helft door de kippenpootjes.
Stap2
Doe alles in een braadslede en giet er een klein glaasje water bij. Zet in een voorverwarmde oven van 220 graden voor ongeveer 45 minuten. Controleer regelmatig of er nog genoeg vocht in zit. Het moet geen "soep" worden, maar zeker ook niet droog bakken tot het aanbrandt.
Stap3
Als het gaar is op een groot bord serveren met Marokkaans brood.